Една стъпка по-близо сме до това да имаме пълноценна транспортна

...
Една стъпка по-близо сме до това да имаме пълноценна транспортна
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Една стъпка по-близо сме до това да имаме пълноценна транспортна свързаност със Сърбия

" Една стъпка по-близо сме до това да имаме пълноценна транспортна съгласуваност със Сърбия ", съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, който взе участие в ревизия на автомагистрала " Европа " в новоизградения сектор от Калотина до Драгоман.

" Предаването и приемането на построения 14,5-километров сектор е осъществено с вчерашна дата ", посочи министърът. 

„ Надявам се през идната година да открием и последния сектор, който свързва Сливница със София “, сподели Цеков. 

„ Трасето е изпълнено в един извънредно тежък интервал, съвпадащ с Коронавирус рецесията през 2020 година, високите инфлационни процеси през 2021 и 2022 година, както и с политическата неустойчивост, включваща три постоянни кабинета и четири служебни кабинета. Независимо от това, в един извънредно къс интервал, сред 2020 година и сегашния миг, автомагистралата е приключена и призната от възложителя АПИ “, напомни министърът на районното развиване и благоустройството, оповестява Българска телеграфна агенция. 

По думите на министъра автомагистралите са кръвоносната система на стопанската система на една страна. " Към сегашния миг България е обвързвана транспортно посредством автомагистрала единствено с един от съседите си и това е Турция. В момента сме доста покрай реализирането на връзка с втори от съседите ни ", означи той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР