Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - ,

...
Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - ,
Коментари Харесай

Евроинс Иншурънс Груп подсилва управлението си с нови мениджъри и борд

Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа -, част от, избра нов съвет на шефовете в състав: Асен Христов, Кремена Патева, Тодор Данаилов и Ирена Лалова. Асен Христов е ръководител на борда, a Кремена Патева и Тодор Данаилов са избрани за изпълнителни шефове. Промяната е вписана в Търговския указател. В управлението на групата влизат още Иван Костов, финансов шеф, Калоян Димитров, началник “Управление на риска ” и Вангел Спиров, началник на звено „ Съответствие “. 

 

Асен Христов е ръководител на борда на, както и на надзорния съвет на, водеща енергийна и финансова група в Източна и Югоизточна Европа, притежател и на една от огромните електроенергийни групи в България -. Той има над 30 години опит като началник. Магистър е по физика от СУ “Св. Климент Охридски ” и има специализация по мениджмънт в Open University - Лондон. 

 

Кремена Патева, един от двамата нови изпълнителни шефове, е заемала разнообразни управителни позиции в. Работи повече от 14 години в застрахователния бранш, а от 2016 година е шеф “Управление на риска ” в холдинга. На тази позиция тя дава отговор за привеждането в сходство на всички системи и процеси на към условията на европейската инструкция “Платежоспособност 2 ” (Solvency II). Кремена Патева е бакалавър по Математика и магистър по Бизнес администрация и мениджмънт от Техническия университет в София. 

 

Другият изпълнителен шеф на - Тодор Данаилов, е с повече от 20 години мениджърски опит в застрахователния бранш. Той е магистър по актюерски науки от Стопанска академия “Д.А. Ценов ” - Свищов. От основаването на през 2007 година ръководи презастрахователния бизнес на групата. Данаилов управлява и навлизането на на пазара в Испания, което е първото стъпване на българска компания в Западна Европа по силата на Директивата за свободно даване на услуги в Европейски Съюз. От 2007 до 2011 година е член на управителния съвет на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи. 

 

Ирена Лалова ще ръководи юридическия отдел и правните интервенции на. Тя има 17 години опит в застраховането и стартира кариерата си в Евроинс България, като поредно заема длъжностите на юридически съветник и шеф на правната дирекция, а в интервала 2019-2023 година е самостоятелни член на борда на българското поделение на групата - ЗД Евроинс АД (). Специализирала е гражданско, комерсиално и административно право. 

 

Финансовият шеф Иван Костов се причислява към екипа на ЕИГ с повече от 13 години опит в региона на финансите и банковото дело. Има опит в сливанията и придобиванията, финтех бранша и структурирането на задължения. Работил е като началник “Технически бизнес разбори ” на водеща компания за разработка на програмен продукт и CRM системи за финансови институции, а преди този момент е началник и съветник във водеща счетоводна компания. От 2016 до 2019 година е шеф “Одобрение на корпоративни заеми ” в една от огромните търговски банки в България. Магистър е по Математическо моделиране в стопанската система и по Финанси и банково дело от СУ “Св. Климент Охридски ”. 

 

Новият началник “Управление на риска ” Калоян Димитров се причислява към екипа на през тази година. Преди това е управител “Управление на модели за кредитен риск ” в една от двете най-големи банки в България. Има опит на експертни и управнически позиции в два от водещите инспектора. Калоян Димитров е бакалавър по “Бизнес администрация и ръководство от Universidad Autónoma de Madrid, както и специализация по банкови и финансови регулации от University of Navarra. 

 

Ръководителят “Съответствие ” в Вангел Спиров е магистър по право от СУ “Св. Климент Охридски ” и е специализирал комерсиално, облигационно и банково право в Хамбургския университет и Dresdner bank в Германия. Започва кариерата си през 2001 година и минава през разнообразни управителни равнища в правните обособени на водещи търговски банки. 

 

Новият ръб и мениджмънтът на ще продължат напъните по осъществяване на стратегическите цели на холдинга - възстановяване на рентабилността на сдруженията от групата, основаване на гъвкава управническа конструкция на и в самостоятелните сдружения и преструктуриране на основните действия на. 

_____________________

Евроинс Иншурънс Груп АД

Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ) е една от водещите самостоятелни застрахователни групи в Централна, Източна и Югоизточна Европа. ЕИГ дава цялостна палитра застрахователни артикули, като обслужва над 2 млн. клиенти в 10 страни и има повече от 2000 чиновници. ЕИГ е част от Еврохолд България АД, водеща енергийна и финансова група в Централна, Източна и Югоизточна Европа. Акциите на Еврохолд се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса. Еврохолд е притежател на Електрохолд, водеща електроенергийна група в България, притежаваща най-голямата компания за дистрибуция, доставка и търговия с електрическа енергия в България. Електрохолд има 3000 чиновници и обслужва над 3 млн. клиенти. 

www.eig.bgwww.eurohold.bg

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР