Една от водещите компании за търговия с криптовалути в света

...
Една от водещите компании за търговия с криптовалути в света
Коментари Харесай

NEXO започна да заличава следите си

Една от водещите компании за търговия с криптовалути в света – българската NEXO, стартира да заличава следите си във виртуалното пространство. Броени часове след разкритията, че криптобанката е осъществявала прехвърляния на виртуални валути, заобикаляйки интернационалните наказания против Русия, както и че през платформите на компанията са правени преводи към терористични организации, профилът на NEXO на британски език в Wikipedia бе премахнат, видя Plovdiv24.bg

Едно от обясненията за изгубването на англоезичната страница на NEXO в Wikipedia може да е желанието на българските притежатели на криптобанката да предотвратят разпространение на информацията за незаконната им активност на британски език в интернет. Още повече, че страницата на NEXO на британски език в Wikipedia е изтрита в 16.06 часа българско време. По същото време течеше конференцията на управляващите у нас, където бяха разкрити незаконните им схеми. Вероятно самите притежателите на NEXO са слушали и гледали изказванията на следователите. В същото време страницата на NEXO в Wikipedia, която е на български език, към момента е налична.  

Световни организации и изключително тези, които са профилирани във финансови вести като Ройтерс, Файненшъл таймс, Блумбърг, в четвъртък и петък оповестиха детайлности за разкритията на управляващите в България, които претърсиха офисите на NEXO у нас, от които оперативно компанията е работила. Това докара до незабавна реакция на консуматори на услугите на NEXO като съгласно разнообразни изявления в първото денонощие след разкритията на управляващите в България, тегленията от криптобанката възлизат на 158 млн. $. 

Именно с опит да се избави репутацията на NEXO в англоезичния свят мнозина си изясняват заличаването на британската страница на криптокомпанията в Wikipedia. Това надали ще има обаче нужния резултат, защото учредената от българи компания е обект на инспекции от американските управляващи, а, както стана известно и тази седмица, акцията в София е била координирана с английски следователи, което демонстрира, че е доста евентуално скоро да има дейности спрямо NEXO и във Англия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР