Една от водещите инвестиционни банки в САЩ - Morgan Stаnley

...
Една от водещите инвестиционни банки в САЩ - Morgan Stаnley
Коментари Харесай

Morgan Stanley прогнозира паритет между еврото и паунда през 2018 година

Една от водещите капиталови банки в Съединени американски щати - Morgan Stаnley предвижда в петък, че през 2018 година еврото ще нарастне по отношение на американския $ и английската лира, визирайки положителното показване на стопанската система на еврозоната от началото на актуалната година и упованията за последователно стягане на прекомерно стимулиращата парична и лихвена политика на Европейската централна банка, оповестяват медиите, представени от деловото издание econ.bg.

Според новите прогнози на Morgan Stanley, еврото ще продължи и през идната година солидното си повишаване по отношение на " зелените пари ", което е в действие през последните месеци, като доближи равнища от към 1,2500 $. Трябва да се има поради, че през днешния ден еврото продължава да консолидира към 1,1750 $, откакто при започване на август нарастна за малко до две и половина годишен връх към 1,1909 $, което е най-високото равнище от януари 2015 година.

В същото време слабото показване на стопанската система на Англия, дължащо се на несигурността към процеса по Брекзит и вероятността за повдигане на рекордно ниската английска рента на Английската централна банка най-рано през 2019 година ще доведат до достигането на паритет сред еврото и паунда през идната година, предвижда американската капиталова банка.

Това би представлявало първото повишаване на единната европейска валута към равнище от 1,000 английски лири от 18 години насам.

Трябва да се има поради, че по-рано този месец еврото нарастна до 10-месечен връх към 0,9087 паунда, отравяйки взор към неговия дълголетен връх към 0,9144 равнището от октомври 2016-а година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР