Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако

...
Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако
Коментари Харесай

Борисов: Ако правителството реши у нас да дойдат натовски войски, ние ще ги подкрепим

„ Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат натовски бойци, самолети, кораби, по проекта на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната защита на всички като един ще спрат експанзията “. Това съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов.

„ Ние би трябвало да сме извънредно решителни и да подкрепим всяко решение, което поддържа нашите отбранителни качества. Съгласно проектите на НАТО би трябвало да осъществим нашите договорености и да не дадем късмет България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем оптимално решителни. И тук не става въпрос за връзките ни с Русия “, сподели Борисов.

Бившият министър председател разяснява, че е изумен от демонстрираната непросветеност.

„ Че министърът на енергетиката е незапознат, това всички го виждат. Дни наред очаквам външния ни министър, още не знам какво прави, не знам по какъв начин се споделя, да има дейна активност, а тя даже не отива на препоръки, а праща заместител. България ще е застрашена при възможен спор. Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейска комисия осведомена ли е какво ще загубим и има ли обезщетителни механизми “, попита той.

Политически съперници на ГЕРБ се възползват да изопачават истината, съобщи Борисов. И насочи тежки рецензии за продължаващата липса на утвърден от Европейска комисия План за възобновяване и развиване.

„ Ако Томислав Дончев се беше забавил и с ден, той от дълго време нямаше да е в нашата партия. Камо ли да е януари и още да няма. Как ще изискат обезщетения за възможни военни дейности. Веригата за доставки не е единствено газ “, акцентира водачът на ГЕРБ.

Той описа за тежките договаряния, подкрепени от Европейска комисия и Съединени американски щати, с помощта на които България е останала на директната карта на газ, за което годишно получаваме стотици милиони от директни такси. Бившият министър-председател назова „ национални предатели “ политиците, които тогава лобираха страната ни да остане единствено покупател, само че не и транзитьор на газ.

„ Потресаваща непросветеност демонстрират тези, които споделят, че Путин щял да ни врътне кранчетата. Кранчетата са в България. Тръбата е цялостна. Русия няма интерес да атакува този поток “, акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не видя логичност да има проблеми с газа и тока – нуклеарното гориво е заменено, а газовите уреди са нови и в положително положение.

„ Нас в никакъв случай не ни е подкрепял никой от опозицията. Колкото и да беше преференциално за България, постоянно бяха напук. Не желая вие да бъдете такива “, заръча Борисов на съпартийците си.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР