Една от проверките, възложени от народното събрание по този казус,

...
Една от проверките, възложени от народното събрание по този казус,
Коментари Харесай

Прокуратурата саботира проверката за дипломата на Гешев

Една от инспекциите, предоставени от националното заседание по този проблем, се прави от вътрешното министерство. Резултатът не може да пристигна бързо, тъй като би трябвало да се наблюдава през какви трансформации е минало образователното заведение, което е приключил Иван Гешев, а точно сегашната Академия на Министерство на вътрешните работи, Школата в Симеоново, ВИПОНД и т. н.. Там Гешев е постъпил в тогавашния факултет " Държавна сигуроост ", написа Фрогнюз. За да се стигне до обективните обстоятелства, от силовото ведомство са поискали един от проверяващите да се запознае с материалите в кадровото досие на основния прокурор, свързани с неговото обучение. Изненадващо, това е било изрично отказано, което напълно разумно се възприема като опит от страна на Висшия кадрови орган да се укрие истината. Не е загадка, че болшинството от членовете на Висш съдебен съвет, които избраха Гешев, в този момент го пазят като очите си.

Опитите да се смачка инспекцията за дипломата на обвинител №1 стигат още по-далече. Заради изцяло лъжливи трудове до близкия до прокуратурата и някогашните ръководещи уебсайт ПИК, в петък пред ректора на Академията на Министерство на вътрешните работи, където в действителност се прави инспекцията, цъфват двама прокурори. Те настояли ректорът да се яви в понеделник персонално в прокуратурата, с цел да бъде разпитан по изказванията на въпросния уеб страницата, че надали не във висшето образователно заведение се фалшифицират и унищожават документи от випуска на Гешев, допълниха източниците ни. „ Действията на двамата обвинители се възприемат като опит за заплашване и напън върху проверяващите. Това е опит да се пренебрегне решението на депутатите за цялостна и обстойна инспекция. Прави се следващ абсурден опит прокуратурата образно да покаже, че е над всичко в тази страна, в това число и над националното заседание “, безапелационни са те.

Подозренията са, че се касае за следващото интензивно мероприятие за прилепяне – първо се написа нещо в близка до прокуратурата медия под вдиктовката на самото обвиняване, а по-късно следват гонения. По тази скица години наред бяха сполучливо мачкани десетки съперниците на властта.

Не е изключено появяването на двамата прокурори във висшето учебно заведение да е обвързвано с опцията инспекцията за дипломата на Иван Гешев, да се надзирава към този момент директно от хората на Гешев.

Проверката беше предоставена от Народно събрание на три министерства – правосъдното, просветителното и вътрешното. Последното настоя за удължение на периода точно поради сложността и размера на работата, която би трябвало да се извърши.

Адвокат Минчо Спасов първи сложи на дневен ред казуса с просветителния ценз на българския основен прокурор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР