Една от причините е нарастващият брой новозаразени преди началото на

...
Една от причините е нарастващият брой новозаразени преди началото на
Коментари Харесай

ЕС удължава с 1 година използването на ковид сертификатите

Една от аргументите е възходящият брой новозаразени преди началото на летния сезон
Страните от Европейския съюз през днешния ден утвърдиха удължаването на разпоредбите за коронавирус документите с една година до края на юни 2023 година, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес. Една от аргументите е възходящият брой нови случаи на ковид преди началото на летния сезон.

Сертификатите бяха въведени през юли предходната година, с цел да се улесни пътуването в 27-членният съюз по време на пандемията. Те са сполучлив инструмент, който дава опция на жителите от Европейски Съюз да пътуват в границите на съюза без ограничавания, като слагането под карантина да вземем за пример. Държавите от Европейски Съюз са издали близо 2 милиарда документа.

Документът удостоверява, че притежателят му е имунизиран против ковид, че има негативен резултат от тест или е преболедувал инфекцията.

Европейският съвет съобщи, че ограниченията могат да бъдат анулира и по-скоро. Поради подобрилата се обстановка през последните няколко месеца множеството страни в Евросъюза анулираха ограниченията против болестта, само че увеличаващият се брой позитивни проби вследствие на нови разновидности на вируса кара държавните управления да премислят тактиките си.

Пример за това е Франция, където министърката на опазването на здравето Брижит Бургиньон тези седмица предложи на хората още веднъж да носят маски в цялостни с хора пространства и в градския превоз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР