Една от основните цели на грима и облеклото е да

...
Една от основните цели на грима и облеклото е да
Коментари Харесай

12 детайла, които правят жената да изглежда по-възрастна, дори да харчи много пари.

Една от главните цели на грима и облеклото е да скрие минусите и да подчертае преимуществата. Но постоянно, след като  извършите грим и облечете несъответствуващ костюм, дамите реализират противоположния резултат и наподобяват по-възрастни от годините си.

Ние взехме решение да разберем какви елементи от облика ни карат да остаряваме. Замислете се: внезапно облекла и козметика работят против вас.

1. Изобилието от декоративна козметика

Прилагането на огромно количество декоративна козметика постоянно прави облика по-тежък, прави лицето да наподобява по-старо. Дори когато желаете да изглеждате ефектно, по-добре е да не вършиме смоки айз, изразителни скули и червени устни.

Твърде яркият или изкуствен грим прибавя възраст. Разбира се, значимо е да изберете акценти съгласно обстановката, само че главният принцип е следният: би трябвало да наблегнете или очите, или устните.

2. Дрехи в цвят бордо

Тук всичко е просто: бордо е мрачен цвят и остарява, а светлите нюанси ни помладяват. Ето за какво е по-добре да неизползвате неща в цвят бордо. Предимствата ще бъдат подчертани от класическия микс: бордо пола или панталон и лека блуза или пуловер.

Това облекло образно ще разтегне фигурата и ще добави лекост с помощта на способеното систематизиране на цветовете. Ако имате топ цвят бордо, пробвайте се да го разредете с нещо леко като с: риза, шал, яка.

3. Класически облекла от някои тъкани

Дрехите от гоблен, рипсено платно, туид, черга, както и оребрена тъкан постоянно ще прибавят години към дамата. Всеки свързва сходни неща с антики, тъй че би трябвало да внимавате с тях. По-добре е да се даде желание на гладки материали, без издаден модел, който, апропо, нормално също придава размер на фигурата.

4. Едноцветен бизнес костюм

Хората с униформи и бизнес костюми наподобяват по-възрастни. Тези облекла са особено проектирани, с цел да наподобяват клиентите по-мъдри и по-опитни. Ако е невероятно да се избегне общоприет костюм, изберете нехаен жанр. Например елементи като завити ръкави, прави или извънгабаритни прилепнали, разнообразни цветове панталони и яке ще придадат лека немарливост на визията и ще я освежат.

5. Навикът да спускате брадичката

Поради обстоятелството, че главата е наклонена от самото начало, мускулите на лицето и шията атрофират, а кожата “се плъзга ” надолу, образувайки двойна брадичка и гънки. Освен това лицето придобива печален израз, който образно мощно състарява дамата.

Ето за какво, до момента в който се разхождате, работите на компютър, даже просто употребявате телефона, има смисъл да се контролирате и да държите главата си изправена. С течение на времето това ще се трансформира в табиет и няма да се постанова да се фокусирате върху този проблем.

6. Тъмна пудра или руж под скулите

Много дами ползват руж доста ниско, под скулите, което образно спуска бузите. Тази незначителна неточност прибавя възраст. За да постигнете противоположния резултат, можете да опитате да наблегнете скулите нагоре и да употребявате по-светли нюанси – розови или прасковени, а не тъмнокафяви.

7. Червило

Колкото по-възрастна е дамата, толкоз повече бръчки има, ъгълчетата на устните й стартират да понижават. А перленото червило прекомерно мощно акцентира всички промени, свързани с възрастта. Освен това перленият искра постоянно прави  облика по-вулгарен. Можете да употребявате полуматова текстура на червилото с цел да имате по прелестен външен тип.

8. Ясен силует на устните, нарисуван с молив

Контур на устни с молив постоянно се свързва с грима, обвързван с възрастта и образно понижава устните. За по-млада визия смесете гладко контура или нанесете червило без молив за по-естествен тип.

Друга неточност е навикът да засенчвате устните с молив и да ги оставяте по този начин. Устните изсъхват и всяка гънка и цепнатина ще бъдат забележими за другите. Ето за какво е по-добре да нанесете транспарантен емайл от горната страна.

9. Голяма чанта

Огромна чанта, в която можете да поставите половината от нещата си, трансформира една жена в остаряла баба, която отива да пазари разнообразни дребулии. Като предписание всичко, от което се нуждаете, се побира в дребна чанта, която акцентира в това време елегантността ви.

10. Обем

Високата прическа не постоянно отива на даже на младо момиче. Прекалено обемна прическа акцентира несъвършенствата на кожата, изкривява овала на лицето и образно прибавя възраст. За съвременна визия можете да добавите малко немарливост: малко безпорядък на главата ще омекоти чертите на лицето, а дамата ще наподобява по-млада.

11. Бижута с солидни камъни

Ако на ръцете ви има огромни пръстени с огромни камъни наподобява облика доста тежък. Основната заплаха е, че такива бижута се носеха по царско време. В актуалния свят тези бижута наподобяват остарели и се носят единствено от момичена на 10-15 години.

12. Голяма – яка

През есенно-зимния интервал мнозина избират тази алтернатива за яка. Обаче този модел от яка остарява дамата. Яката наподобява тромава и е мъчно да се запазят пропорциите. И постоянно самият жанр се възприема като възраст. Добра опция е деколтето под форма на лодка или дребна стойка.

Какви неща ще останат в дрешника ви, без значение какво?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР