Една от основните цели на Европейската комисия е да бъде

...
Една от основните цели на Европейската комисия е да бъде
Коментари Харесай

Как комуникираме с евроинституциите?

Една от главните цели на Европейската комисия е да бъде възроден директният контакт сред жителите и институциите на Европейския съюз. Това сподели ръководителят на представителството на комисията у нас Огнян Златев по време на следващата полемика от самодейността " Диалог с жителите ", която среща членове на Еврокомисията с хората във всички страни членки. Дискусията през днешния ден беше фокусирана върху връзката сред институциите и жителите.

Робърт Солтик - дълготраен публицист, през днешния ден консултант в Комисията, сподели, че най-трудната тематика за пояснение през днешния ден е миграцията. Ралица Ковачева - учител във Факултета по публицистика и всеобщи връзки на Софийския университет акцентира, че разбирането на европейските политики зависи освен от Брюксел, а и от националните ни представители.

Гражданите, участващи в полемиката, сложиха редица въпроси - от параметрите на бъдещия бюджет на общността до свободата на словото в европейските медии. Инициативата " Граждански разговор " се провежда изключително интензивно по време на българското европредседателство освен в София, а в разнообразни градове на страната, само че откровеният диалог сред еврокомисарите и хората за бъдещето на Европа продължава и след предаването на щафетата към Австрия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР