Една от основните причини много хора да избират уреда за

...
Една от основните причини много хора да избират уреда за
Коментари Харесай

Съвети при готвенето на Crock-Pot

Една от главните аргументи доста хора да избират уреда за постепенно готвене Crock-Pot е това, че могат да избегнат предварителната подготовка на храната. За доста ястия, изключително супи и яхнии, в действителност можете просто да приготвите всички съставки и да ги сложите вътре.

Ако в ястието ви ще има лук, би било хубаво първо да го сготвите, защото усетът му е по-различен, в случай че е в сурово положение. Експериментирайте и по двата метода, с цел да прецените кой е най-хубавия за вас. Също се отнася и за месото. Добра концепция е да запечете, едвам му придадете цвят, само че това още веднъж зависи напълно от вас и вкусовите ви желания.

Подгответе се от предходната вечер

Ако нямате задоволително време заран, пригответе всички нужни артикули за готвенето на Crock-Pot още от предходната вечер и ги съхранявайте в ледник. Най-добре е уредът да бъде със стайната температура, тъй че го извадете от хладилника, когато се разсъните и изчакайте 20 минути, преди да го включите.

Спестете пари

Уредите за постепенно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо. Можете да употребявате и по-малко количество месо, защото бавното готвене извлича оптимално усета на месото и го разнася в целия съд. Заместете месото със зеленчуци, като по този метод ще си спестите и пари.

Оставете вашия Crock-Pot да сготви самичък

Уредите за постепенно готвене са проектирани да готвят сами, което значи, че не е належащо непрекъснато да проверявате какво се случва с ястието. Всеки път, когато отворите капака на уреда, част от топлината ще излиза. Имайте поради, че в случай че го вършиме прекомерно постоянно, ще удължите времето за подготвяне на храната.

 Съвети при готвенето на Crock-Pot

Кога да добавите храна

Препоръчително е да избирате предписания, за които множеството или даже всички съставки могат да се сложат още в самото начало при включване. По този метод ще си осигурите свободно време за други действия. Хубаво е да знаете, че в множеството случаи макаронените произведения, оризът и пресните билки би трябвало да бъдат добавени към края на готвенето.

Колко дълго би трябвало да готви едно ядене на Crock-Pot?

Ако за приготвянето на едно ядене нормално ви лишава:

• 15-30 минути - гответе го за 1-2 часа на висока температура или 4-6 часа на ниска температура;

• 30 минути - 1 час - гответе го за 2-3 часа на висока температура или 5-7 часа на ниска температура;

• 1-2 часа - гответе го за 3-4 часа на висока температура или 6-8 часа на ниска температура;

• 2-4 часа – гответе го за 4-6 часа на висока температура или 8-12 часа на ниска температура.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР