Една от най-тежките длъжности в страната е тази на столичния

...
Една от най-тежките длъжности в страната е тази на столичния
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Една от най-тежките длъжности в страната е тази на столичния кмет

Една от най-тежките длъжности в страната е тази на столичния кмет, да си министър е по-лесно. Това разяснява Трайчо Трайков. 

" Ясно е, че който и да беше претендентът, щеше да има рецензии по някаква линия за нещо.  Аз съм казвал, че всеки от вероятните претенденти има собствен набор от качества и въпросът беше кой би бил най-добре оценен от гласоподавателите. Не е загадка, че бях последовател на предварителни избори, само че по този начин или другояче сме на стадия, на който сме и считам, че би трябвало да се надяваме да чакаме най-хубавото за града ни ", разяснява кметът на столичния регион " Средец ".

Според него най-трудната позиция в страната е кмет на София. " Като министър, също вземаш всякакви решения, само че не вървиш по решенията физически, като вървиш из територията, за която отговаряш, могат да те питат всяко нещо за какво е по този начин или другояче. Докато съм в моя регион даже като пълномощия да не давам отговор за нещо, си го мисля в душата. Много е значимо до каква степен човек е адаптивен, съдбоносен и предан да се оправи ", показа Трайков пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи борбата за София ще е " тежка ". Той добави, че е получил доста висока оценка още веднъж да бъде претендент за кмет на регион " Средец ", само че бе безапелационен, че от ГЕРБ-СДС не са водили диалози с него.

" Ролята на общинския съвет е извънредно значима, само че една концепция се надценява, тъй като по повод, като систематизиране на кметовете и общински съвет, значимо е кой е кметът. Ако има нужните качества, съумява да си прокара концепциите пред общинския съвет, защото за разлика от парламентите, общинските препоръки имат явен небосвод - 4 години. Невероятно е да не се изкара този период. Затова всички общински съветници, кметове си поставят цели в течение на този интервал и се вижда, че би трябвало да се търсят разнообразни салда ", сподели още Трайчо Трайков.

Запитан дали би трябвало да продадем оборудването на АЕЦ " Белене " на Украйна, той отговори: " Платили сме за него 600 млн. евро и в случай че трябваше да се купи същото, сигурно щеше да коства повече. Въпросът е като си го купил и го продаваш на остаряло, какъв брой би коствало? "

По негови думи, когато България е взела решение да не строи АЕЦ " Белене " е била предплатила за реакторите, защото били поръчани без контракт.

" Когато взехме решение да нямаме " Белене ", само че реакторите ги имаше, тогава България доста искаше да ги продаде, даже в арбитража защитавахме това виждане, че желаеме да минимизираме загубите ", сподели той.

" Само до преди няколко месеца ние се надявахме да им вземем повече пари, в сравнение с костват като метал ", разяснява Трайков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР