Една от най-популярните в света торти е леката и ефирна

...
Една от най-популярните в света торти е леката и ефирна
Коментари Харесай

Лесна домашна рецепта за ефирната торта Павлова

Една от най-популярните в света торти е леката и ефирна " Павлова ". Кръстена е на фамозната съветска балерина Анна Павлова. И до през днешния ден тя се счита за най-великата прима балерина на всички времена. Специално поради нея основават превъзходния танц " Умиращият лебед " по музика на Сен-Санс. Когато великият композитор вижда по какъв начин Павлова танцува и възкликва: " Мадам, с помощта на вас разбрах, че съм написал прелестна музика! "
Всички през днешния ден знаят за фамозната съветска балерина Анна Павлова най-много поради тортата, кръстена на нея. Днес Австралия и Нова Зеландия спорят коя от двете страни е татковина на известния десерт. Смята се, че през 1926 година Анна Павлова е била на турна в хотел Уелингтън, Нола Зеландия. Главният готвач основава особено за нея торта и я кръщава " Павлова ". Според другата версия, през 1929 година примата посещава Австралия и по нейна молба основният готвач подготвя нещо леко за десерт. Така се основава торта " Павлова ". Независимо къде е истината, през днешния ден това е една от най-популярните и вкусни торти. А ето и истинската рецепта, която елементарно може да си приготвите сами.
Необходими артикули:

4 белтъка
200 г пудра захар
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. оцет
щипка сол
1 ванилия
За крема:
250 г сладкарска сметана
 Какъв сладкиш и каква торта си съгласно зодията Какъв сладкиш и каква торта си съгласно зодията
Кой не обича сладкиши? На всеки му е прелестно да го сравнят с някое обичано сладко прелъщение. Но знаете ли какъв сладкиш сте съгласно зодия...
500 г малини и ягоди
5 с.л захар
Начин на подготвяне:

Белтъците би трябвало да са на стайна температура. Разбъркайте ги с миксер, като деликатно добавяте оцета и солта. След като сместа стане на мек сняг, прибавяйте захарта постепенно при непрестанно бъркане. Накрая изсипвате нишестето и продължавате с бъркането.
 Как да приготвим най-вкусната морковена торта с маскарпоне Как да приготвим най-вкусната морковена торта с маскарпоне
Кой не обича да му е сладичко и вкусно? Десертът е премията ни за деня и целия оня стрес, през който ни се постанова да минаваме. Ако и...
Изсипете сместа в кръгла тава с диаметър към 20 см, покрита с хартия за печене. Печете на 130-140 градуса за към 1 час. Трябва да получите леко розова коричка, а вътрешността да е мека.

Изсипете захарта и сметаната в купа и бъркайте, до момента в който получите бухнал сняг. След като блатът е изстинал, намажете го с крема. Най-отгоре наредете плодовете. Може да поръсите с пудра захар. По-добре консумирайте бързо, тъй като с времето коричката омеква.
Оригиналната рецепта е единствено с един блат, въпреки през днешния ден да съществуват вариации и с по няколко блата.
В Националния музея на Нова Зеландия " Te Papa " в Уелингтън през 1999 г във връзка 1-вия рожден ден на музея се основава най-голямата торта " Павлова " в света с диаметър 45 метра и разрязана персонално от тогавашния министър-председател на Нова Зеландия. Днес тази торта участва обичайната на коледната софра в Австралия и Нова Зеландия и е обичан десерт на доста хора по света.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР