Една от най-популярните сутрини на лятото - Джулай морнинг, за

...
Една от най-популярните сутрини на лятото - Джулай морнинг, за
Коментари Харесай

Джулай морнинг - символ на свобода и зараждащ се живот

Една от най-популярните сутрини на лятото - " Джулай морнинг ", за която стотици хора се събират, с цел да посрещнат дружно първите слънчеви лъчи на 1 юли, настава всяка годинамалко след 5:30 ч.

Посрещането на " Джулай морнинг " се трансформира в традиция и в България като част от хипи придвижването през 80-те години. Обичаят е въодушевен от песентана " Юрая Хийп " от 1971 година - " July morning ".Джулай на британски език значи юли и от там " Юлска Сутрин ".
Традицията е обвързвана с хипи придвижването в Америка, само че съществува в България и до през днешния ден.

На всеки 30-ти юни против 1-ви юли, огромни групи хора се събират по цялото Черноморие, с цел да посрещнат дружно слънцето, което изгрява над морето. Така те считат, че се пречистват пред него, без това да има връзка с езически или религиозни ритуали.

Джулая е неповторим за България заради естеството на неговото пораждане и не се следи в други европейски страни. Твърди се, че е зародил катопротест против комунистическата власт, изразен в символиката на едноименната ария на Юрая Хийп.Символичното посрещане на изгрева е било признато като посрещането на едноново начало и едно по-добро бъдещеза първичните участници.

Видео запис от осъществяване на песента " July morning " на групата Uriah Heep от1972-ра година може да видите
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР