Една от най-популярните и най-евтини марки в Европа – Dacia,

...
Една от най-популярните и най-евтини марки в Европа – Dacia,
Коментари Харесай

Dacia Duster получи фейслифт и автоматична трансмисия с двоен съединител

Една от най-популярните и най-евтини марки в Европа – Dacia, сподели обновеното си SUV, което получи няколко новости, с цел да се впише в моделната 2022 година на румънската компания. Кросоуърът ще влезе в продажба през септември месец тази година и ще размени сегашния модел.



Промените в предната част са най-видими в светлините, които получават нов дизайн на дневните светлини с форма, която дебютира при обновените Logan и Sandero през миналата година. Светлините са с напълно LED технология, като това се отнася и за мигачите, както и за осветлението на номера в задната част.



Промените във външната част не престават със стоповете, които също са с познатата Y форма, въпреки да резервират идентична външна част със остарелия модел. Нови джанти с размер от 16 и 17 цола ще способстват за по-добра аеродинамика, като от Dacia загатват, че са тествани в специфичен въздушен тунел и даже понижават нездравословните излъчвания при версиите със задвижване на четирите колела.



Интериора остава съвсем неизменен, като можем да открием новата инфотеймънт система на румънската марка. Разположена в междинната част на таблото, която предлага Android Auto и Apple CarPlay съгласуваност, както и специфичен екран за офроуд при версията с 4х4. Седалките също са изменени леко, като от Dаcia дават обещание по-добър комфорт.



Под капака можем да открием дизелови и бензинови мотори надлежно със 90 и 130, 150 конски сили или дизелов със 115 конски сили. Те могат да бъдат избирани надлежно със задвижване единствено на предните колела или 4х4, а опционално може да бъде добавена нова автоматизирана трансмисия с двоен съединител и 6 предавки. Версия със 100 конски сили и пропан-бутан също може да бъде поръчана при предпочитание.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР