Една от най-полезните напитки за здравето е зеленият чай. Той

...
Една от най-полезните напитки за здравето е зеленият чай. Той
Коментари Харесай

Най-полезните напитки

Една от най-полезните питиета за здравето е зеленият чай. Той се разграничава от черния чай с това, че се подлага на минимална ферментация.

Зеленият чай оказва помощ за понижаване на риска от доста болести, измежду които сърдечно-съдови, бъбречни и стоматологични.

Той е потребен при висок холестерол, атеросклероза, заболявания на черния дроб и червата. Зеленият чай съдържа антиоксиданта полифенол.

 Сок

Ментовият чай също е доста потребен. За да извършите чай от прясна мента, нарежете на ситно четири листенца прясна мента и ги залейте с две чаени чаши вряла вода.

Бройте до двадесет, прецедете, изхвърлете водата, още веднъж залейте ментата с вряла вода, оставете да се запарва две минути и се насладете на напитката.

 Сок Нар

Ментовият чай се пие топъл. Той оказва помощ при проблеми с храносмилането и при гадене. Той е противопоказен при киселини.

Ментата се бори с високото кръвно налягане, успокоява нервната система, оказва помощ в битката с безсънието. В критическата възраст той е незаместим за дамите.

Всички прясно изцедени сокове са потребни, тъй като съдържат доста витамини и микроелементи. Сокът от нар е потребен за сърцето, сокът от грозде разкрасява, а портокаловият укрепва имунната система.

Ябълковият сок е потребен за възстановяване на работата на стомаха. Киселите сокове са противопоказни на хора с нараснала киселинност на стомаха и с язва.

Полезни са също по този начин и млечните питиета, изключително айранът, само че не забравяйте, че най-полезната напитка е елементарната вода, която постоянно пренебрегваме поради подсладени сокове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР