Една от най-обсъжданите теми сред пенсионерите в Бургас се оказа

...
Една от най-обсъжданите теми сред пенсионерите в Бургас се оказа
Коментари Харесай

Какво е мнението на пенсионерите за стимула от 75 лева за ваксинация

Една от най-обсъжданите тематики измежду пенсионерите в Бургас се оказа тази за имунизационните тласъци в размер на 75 лв. за всеки, който се е ваксинирал или има намерение да го направи.

Мярката планува парите да се получават от всеки пенсионер със приключен цикъл на имунизация от 2 дози и бустерна.

Стоян и Иван са другари от години, само че имат различия по тематиката.

" Имам две ваксини, а в този момент ми следва отмора на Баните и там желаят документ. Затова се имунизирах ", признава той. Пенсионираният преподавател счита новия тласък за верен, а имунизацията - нещо естествено. Досега няма здравословни проблеми, породени от имунизацията.

От своя страна пенсионираният музикант Стоян Тодоров не смята тласъкът за задоволителен.

" Не съм и няма да се имунизирам. Така или другояче ще ритна камбаната ", споделя той в ефира на Нова тв.

Много от пенсионерите споделиха позицията си за ясната липса на осведоменост и доверие към ръководещите. Новата финансова самодейност стартира от 1 януари 2022 година Към момента 27% от популацията на Бургас е със приключен имунизационен курс.

На този декор във Враца двойка пенсионери са решили да създадат положително дело с 75-те лв. - ще ги дарят на бедните в черква.

Иван Димитров е преболедувал, само че към момента не е имунизиран, до момента в който брачната половинка му Иванка е ваксинирана. Тя показа, че той не е посмял да се имунизира защото е с диабет.

Иван счита, че тласъкът е положително решение, само че не това е неговата мотивация, а персоналната увереност, откакто е срещнал вируса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР