Една от най-обичаните опери на маестро Джузепе Верди - Риголето,

...
Една от най-обичаните опери на маестро Джузепе Верди - Риголето,
Коментари Харесай

„Риголето“ се завръща на Античния в звезден състав

Една от най-обичаните опери на маестро Джузепе Верди - „ Риголето ", се завръща на Античния спектакъл с премиерата на постановката на Софийската опера и балет на 13 юли от 21 часа. Режисьорът Пламен Карталов особено приспособява един от най-успешните си спектакли за откритата римска сцена в Пловдив. Той остава правилен на Верди, само че търси своята имитация към нашето време. Постановката потапя фена в епохата на Ренесанса, само че с ярки препратки на съвременността.Диригент на

„ Риголето " е маестро Лучано ди Мартино, а в премиерата на OPERA OPEN вземат участие звездни гост-изпълнители дружно със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив.

За ролята на Риголето е поканен един от най-значимите трагични баритонови гласове през днешния ден - Карлос Аламгер, който има редица изяви на най-големите оперни подиуми, като Арена ди Верона, Ковънт Гардън в Лондон, Лисеу в Барселона, Дойче опер в Берлин и десетки други. Крехката и ранима Джилда се извършва от Станислава Момекова, а херцога на Мантуа е италианският тенор Паоло Лардицоне. Останалите функции се извършват от Камелия Кадер, Пламен Кумпиков, Елена Чавдарова - Иса, Михаил Пулиев, Август Методиев, Живко Пейчев, Благовеста Костадинова. Диригенти на хора са Константин Добройков и Драгомир Йосифов, а концертмайстор е Виеслав Новак.

OPERA OPEN e част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР