Една от най-младите, но същевременно бързо развиващи се художници у

...
Една от най-младите, но същевременно бързо развиващи се художници у
Коментари Харесай

Млада художничка ще организира изложба във Велинград

Една от най-младите, само че в същото време бързо разрастващи се художници у нас - Даниела Стойкова, гостува във Велинград със независима галерия на тематика „ Зимни Приказки. “ Авторката ще участва на откриването на изложбата в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград на 23 януари, 2019. Експозицията се състои от 20 маслени платна на зимнa тема.

„ Идеята за този цикъл в мен се зароди в Италия, преди година, където мечтаех за Коледа, за любовта, която носи сред хората, за снега, за планината. За студа и топлината в къщи, за топлината в сърцата. За концепцията за семейство. Мечтаех за уютната къщурка в планината затрупана под снега. Тази светлина желаех да пресъздам в картините си. Търсих да обрисувам това място от фантазиите, където е зима, само че наподобява топло. Както в сънищата, когато даже да сънуваме сняг, в никакъв случай не е студено, тъй като сме в топлото легло. Цикъла пресъздава магията на зимата, нейната сантиментална, приказна позиция. Смятам,че картините ми основават това въодушевление, и го предават на хората, могат да им донесат светлината, за която бленувам аз и мечтаем всички “, споделя младият художник.



Автор: Даниела Стойкова

Даниела Стойкова е родена на 4 септември 1990 година Първата си независима галерия открива в столицата на Модата – Милано, където живее все още на 23 януари 2018.

„ Не беше по никакъв начин елементарно да направя тъкмо първата си независима галерия в Милано, в Италия, която е средище на изкуството в Европа. Конкуренцията е голяма, и би трябвало да носиш доста други качества с изключение на самия гений, това да се занимаваш в изкуството, като цяло е огромно предизвикателсвто, “ споделя Стойкова.



Автор: Даниела Стойкова

Преди това тя взе участие в много групови изяви дружно с други художници, измежду които печели премиите: Награда от състезанието Food Art – Bellinzago, и премията “Sigillo” за обилни достижения в региона на живописта към изложба „ La riseria” в Новара, Италия.



Автор: Даниела Стойкова

Изложбата на Даниела Стойкова може да се види до 22 февруари 2019 година в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР