Една от най-големите наркооранжерии, откривани в страната, бе неутрализирана при

...
Една от най-големите наркооранжерии, откривани в страната, бе неутрализирана при
Коментари Харесай

Установиха добре прикрита наркооранжерия в Новозагорско

Една от най-големите наркооранжерии, откривани в страната, бе обезвредена при взаимна интервенция на Прокуратура, Полиция и Агенция Митници. Тя се намира в землището на село Баня, общ. Нова Загора. Помещенията, в които са отглеждани наркотичните субстанции, са обособени подземен, а входът към тях е бил замаскиран от микробус, през вратата на който би трябвало да се премине, с цел да се доближи под земната повърхнина.

Професионализмът и вниманието към детайла, с който е построено оборудването бе бележит от Борислав Сарафов – шеф на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор по следствието. Той обърна внимание върху размера на пространствата в наркооранжерията и отличи положителната на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, довела до разкриването на проведената незаконна група, която е обслужвала оборудването.

Прокурор Сарафов, прокурор Веселин Гангалов – административен началник на Окръжна прокуратура - Сливен, основен комисар Петър Тодоров – основен секретар на Министерство на вътрешните работи, основен комисар Атанас Илков – шеф на ГДНП и старши комисар Димитър Величков – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен предоставиха детайлности за осъществената интервенция по разкриването на наркооранжерията.

Те показаха, че наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Сливен е издал постановления за задържане за период до 72 часа на седем лица, упрекнати в присъединяване в ОПГ, занимаваща се със засаждане, развъждане и държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. На всеки от тях са повдигнати обвинявания – за засяване и развъждане на канабис, както и за държане на канабис, за разпространяване.

В пространствата са открити близо 2000 растения. Общата стойност на открития канабис възлиза на 240000 лв., а полицейските чиновници са работили по определяне на групата през последните 4 месеца.

Предстои Окръжна прокуратура - Сливен да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с обвинените.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР