Една от най - големите надежди на българското плуване е

...
Една от най - големите надежди на българското плуване е
Коментари Харесай

Младата плувкинята Василики Кадоглу - една от големите гордости на Варна

Една от най - огромните очаквания на българското плуване е родом от морската ни столица. Това е надарената Василики Кадоглу, която ще навърши 16 години пред тази година. Година, която ще разгърне нейния капацитет и ще я приближи още повече до равнището на международните състезатели.
Талантливото момиче започва да се състезава за клуб по плувни спортове " Астери ", когато е на 10 години и бързо стартира да печели всички трофеи в нейната възраст. Едва на 14-годишна, надарената плувкиня печели купите при дамите на 800м и 1500м свободен жанр и демонстрира капацитета си за плуване на дългите дистанции. На първия си старт в Открити води през 2017 година, Василики печели Испанския народен шампионат по плуване на 5 км при девойките. Плуването в открити води се трансформира в нейна пристрастеност и занапред ще се приказва за нейните триумфи. Отново през 2017 година варненката си извоюва златото на 10 км в категория дами на Олимпийски мартаон Охрид. 

Изминалата 2018-та също носи на варненската гордост много наслада и победи. Василики повтори купите си в басейна на дългите дистанции. Тя взе участие на Европейско състезание открити води в Малта. Талантливото момиче съумя да отбрани купата си на Испанския народен шампионат. Спечели купа и на Френския шампионат открити води на 5 км. 
На провелия се на 25 август FinaUltra Marathon Swim Series 2018 в Охрид, Василики означи най - мощното си показване за сезона като записа 8-мо място с време 5:38:44.21 в свирепата конкуренция на международни величия като италианките Барбара Позбон и Алича Франко, унгарката Ана Олаз и аржентинките Изабел Сесилия Биаджиоли и многократната международна шампионка на Ултрамаратоните - Пилар Гейжо.
Младата варненка е единствената българска плувкиня съумяла да изплува 25 км в открити води от 1972 година насам. Преди нея в женското плуване само варненката Златка Николова е плувала сполучливо тази дисциплинираност в интервала 1968 - 1972 година.
Василики има опцията да извърви един дълъг и сложен път, който да я изведе на Олимпийските игри през 2024 -та година, даже присъединяване в Токио 2020 е изцяло допустимо поради труда, който поставя и желанието и мотивацията, която я тласка напред. Това е нейната фантазия и тя неуморно тренира, с цел да я усъществи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР