Една от най-големите инвестиционни банки в САЩ, Morgan Stanley издаде

...
Една от най-големите инвестиционни банки в САЩ, Morgan Stanley издаде
Коментари Харесай

Intel, AMD и Nvidia не са в списъка на най-перспективните акции за купуване

Една от най-големите капиталови банки в Съединени американски щати, Morgan Stanley издаде през днешния ден лист с 30 акции, които съгласно компанията ще бъдат постоянни залози за триумф през идващите години. Банката назова листата „30 за 2021“ в известие по-рано тази заран, като той включва 30 компании, които би трябвало да надминат пазарните упования.И както някои известни финансови, по този начин и софтуерни компании, които всички познаваме и обичаме по някакъв метод, не са част от листата.
Morgan Stanley има вяра, както и доста други огромни капиталови компании, че дните на лесни облаги са зад нас и че навлизаме в интервал на мудни модели на облага в доста браншове. Макар да не плануват произшествия и разтърсвания, те настояват, че доста от акциите ще се търгуват на настоящи цени в идващите няколко години.

Добрата вест е, че банката към момента чака някои акции да върнат солидни облаги. Някои акценти, които Morgan Stanley показва, включват Activision Blizzard, Alphabet, Amazon и Microsoft.

Особено забавно обаче е отсъствието от цялостния лист на всички компании, занимаващи се с полупроводници. Няма я TSMC, Intel, AMD или даже Nvidia. Докато TSMC и Intel към този момент се сблъскаха с някои провокации пред растежа си (и двете са покрай пазарното засищане на доминираните от тях пазари), AMD и Nvidia сякаш имат доста постоянни вероятности за напредък.

Банката съобщи, че главните критерии за избор на акции са „устойчивост на конкурентно преимущество, бизнес модел, ценова мощ, успеваемост на разноските и растеж“. Анализаторите в Morgan Stanley също употребяват нещо наречено ESG фактори – такива, свързани с околната среда, общественото и корпоративно ръководство (неща като качество на вярата в водачеството, отговорност и др.).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР