Една от най-големите икономики в Азия и в света е

...
Една от най-големите икономики в Азия и в света е
Коментари Харесай

Индия разочарова с близо 24% спад на икономиката

Една от най-големите стопански системи в Азия и в света е изправена пред най-тежкото си тримесечие от години.

За интервала, завършил в края на юни, Индия регистрира спад на брутния си вътрешен артикул (БВП) от 23,9%. Това е спад, невъобразим от 1996 година насам, когато страната стартира да разгласява публични тримесечни данни, написа BBC.

Опасението на специалистите е, че страната ще навлезе в криза, защото е доста евентуално и за третото тримесечие Брутният вътрешен продукт да се свие. За последно страната е била в такава през 1980 година.

В Индия има потвърдени над 3,6 милиона инфектирани с ковид, а единствено за 24 часа в неделя са били регистрирани 78 761 души, което е най-значителният еднодневен скок в света.

Въпреки това страната продължава последователно да отстранява ограничавания и да се връща към интензивност. Според специалисти наново затваряне е малко евентуално, а съществена причина за това е, че резултатът от първото такова върху стопанската система е забележим.

Заради това и не е толкоз неочакван рекордният спад за второто тримесечие, защото затварянето на страната беше съсредоточено главно сред месеците април-юни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР