Една от най-големите банки в Германия, Deutsche Bank, на фона

...
Една от най-големите банки в Германия, Deutsche Bank, на фона
Коментари Харесай

Европейските банкери не искат да страдат от санкциите, а това е само началото

Една от най-големите банки в Германия, Deutsche Bank, на фона на събитията в Украйна разгласи закриването на оставащия бизнес в Русия.

„ Като някои от нашите интернационалните съперници, ние сме в развой на затваряне на оставащия ни бизнес в сходство със законовите и регулаторните условия “, се споделя в изказване на банката.

Подобни изказвания обаче могат да се смятат единствено за върха на айсберга. За това, което се случва в дълбините на финансовия свят, политологът Олег Матвейчев, народен представител от VIII Държавната дума, написа в своя блог. Позовавайки се на източник в Брюксел, той приказва за незабавна нощна среща на ръководителите и техните представители на най-големите банки в Европейския съюз.

Според източника представители на UBS Group AG - най-големият швейцарски финансов холдинг - " подвигнаха скандал ", декларирайки големи загуби: единствено за последните три дни чистата загуба възлизаше на 70 милиарда евро.

Експертът отбелязва, че единствено две банки са репортери в Европа по така наречен газ-нафтови покупко-продажби - това са UBS и същата Deutsche Bank, която затвори бизнеса си в Русия.

„ Според вътрешна информация от сътрудник на списание POLITICO, Кремъл, колкото и да е необичайно, беше най-големият мажоритарен акционер на UBS, незабавно хвърли целия пакет от акции на място на фондовата борса, като по този метод смъкна акциите с 14 000 пункта “, написа специалистът.

Конгломератът от швейцарски банки сложи условия: или премахвате рестриктивните мерки за финансовия бранш на Русия, или ние се отдръпваме от съглашението за ограничавания върху транзакциите в Русия, декларира Матвейчев. И предвижда, че „ това е единствено началото “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР