Една от най-емблематичните фигури в историята на Барселона и испанския

...
Една от най-емблематичните фигури в историята на Барселона и испанския
Коментари Харесай

Маестро Чави обяви оттеглянето си

Една от най-емблематичните фигури в историята на Барселона и испанския футбол разгласи края на кариерата си. Чави Ернандес съобщи, че това ще бъде последната му година като професионален футболист, а след завършването на сезона ще се насочи в нова посока - треньорството. В момента 39-годишният маестро е част от катарския Ал Сад, а преди този момент в продължение на близо две десетилетия твореше с екипа на каталунския исполин от “Камп Ноу”.

“Това е последната ми година като футболист, само че желая да видя какво ще ми предложи бъдещето в ролята на треньор”, написа Чави в известие до медиите.

“Философията ми като треньор ще отразява вижданията, които съм изповядвал години наред под въздействието на Йохан Кройф и “Ла Масия”. Обичам да виждам по какъв начин тимовете имат самодейността на терена, изповядват атакуващ жанр на игра и в същото време залагат на това, което всички ние обичаме още от детските си години - футбол с преобладаващо владеене на топката”, прибавя още легендата.

С екипа на Барселона Чави завоюва общо двадесет и пет трофея, най-значимите от които безспорно са осемте трофеи на Испания и четирите трофея от Шампионската лига. С националната фланелка на страната си той имаше голямо присъединяване при двете европейски трофеи, както и при триумфа на Мондиал 2010. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР