Една от най-добрите и питателни закуски са палачинките. А и

...
Една от най-добрите и питателни закуски са палачинките. А и
Коментари Харесай

Как се правят палачинки - ръководство за начинаещи

Една от най-хубавите и питателни закуски са палачинките. А и кой не обича палачинка с мед или шоколад?

Има доста и най-различни типове палачинки, които можем да си създадем елементарно вкъщи - палачинки по класическа рецепта, бананови палачинки, веган палачинки, протеинови палачинки и доста други. С всяка от тези разновидности, можете да задоволите и най-капризното небце и да се насладите на необикновен усет.

Ето за какво в актуалната публикация ще се спрем и ще разгледаме двете най-лесни предписания за правене на палачинки, а точно бананови и типичен.

1. Палачинки по класическа рецепта

Необходими артикули:

яйца - 2 бр.

прясно мляко - 350-400 мл

брашно - 2 ч.ч

олио - за намазване

Начин на подготвяне:

Яйцата се разрушават добре с миксера. Към тях се прибавя прясното мляко и последователно се прибавя по малко брашно. Трябва да се разбие добре, с цел да не останат бучки. Когато сместа стане хомогенна, със междинна плътност, тиганът се поставя на котлона и се загрява. Маже се с малко масло. Ако маслото е прекомерно доста, може да го отделите в различен съд и да го употребявате за идната палачинка.

В загрятия тиган се поставя дребна част от сместа и се разстила добре. Когато палачинката е подготвена от едната страна, я обръщаме. Когато палачинката е подготвена от едната страна, се отделя сама от тигана и по този метод разбираме, че е подготвена. Сервираме с щоколад, банани или мед.

2. Бананови палачинки

Необходими артикули:

банани - 3 бр.

яйца - 2 бр.

прясно мляко - 250-300 мл.

брашно - 1 и 1/2 ч.ч.

Начин на подготвяне:

Бананите се обелват и слагат в купа. Намачкват се хубаво с вилица и към тях се прибавят прясното мляко и яйцата. Всичко се разбърква добре и последователно се прибавя брашното. Отново би трябвало да се бърка добре, с цел да не останат бучки от брашното, като този път сместа може да не се получи хомогенна поради бананите.

Когато сместа е подготвена, още веднъж загряваме хубаво тигана с малко масло. В загрятия тиган се поставя дребна част от сместа и се разстила добре. Когато палачинката е подготвена от едната страна, я обръщаме. Сервираме палачинките поляти с мед.

Разгледайте още нашите хрумвания за солени палачинки или палачинкова торта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР