Eдна от най-атрактивните и бързо развиващи се туристически дестинации в

...
Eдна от най-атрактивните и бързо развиващи се туристически дестинации в
Коментари Харесай

Тирана вече е само на час и половина полет от София

Eдна от най-атрактивните и бързо разрастващи се туристически дестинации в Европа – Албанската ривиера, към този момент е на единствено час и половина полет от София. Това стана допустимо със стартиралата на 2 април редовна директна линия на самолетната компания GullivAir от София до столицата на Албания – Тирана.

Първият полет по трасето беше на цялостен потенциали и беше посрещнат с воден салют от управлението на летището на Тирана „ Майка Тереза “. На церемонията по посрещането участваха капитан Янко Иванов от GullivAir, посланикът на България в Албания Момчил Райчевски и шефовете на Летище София и летище „ Майка Тереза “. 

Полетите сред София и Тирана ще са два пъти седмично и ще се извършват в двете посоки в събота и в сряда. Това дава допустимо най-бързата алтернатива както за бизнеспътувания до Албания, по този начин и за лятна отмора на плажовете й на Адриатическо море. За съпоставяне курортът Дуръс е на по-малко от 40 км разстояние от Тирана.

Цената на билетите потегля от 107 лв. в посока. В събота полетът от София излетява от Терминал 2 в 14.30  часа и каца на летище „ Майка Тереза “ в 15 часа локално време (16 часа българско). Отлита назад към България в 17.30 часа локално време от Албания и идва у нас в 20 часа българско време. В сряда излитането от София е в 14.15 часа, а кацането в Тирана – в 14.45 часа локално време. Обратният полет е в 15.30 часа локално време и идва на Терминал 2 на Летище София в 18 часа.

Редовната самолетна линия от София до Тирана е резултат на взаимните старания на българската самолетна компания, летищата в двете столици и комерсиалната работа (СТИВ) към посолството на България в Албания.

Това е втората постоянна линия до балканска дестинация, стартирана от българската самолетна компания в границите на единствено седмица. На 26 март бе изпълнен и първият постоянен полет на GullivAir от София до Скопие. Линията обезпечава напредване за единствено 40 минути сред столиците на България и Република Северна Македония всяка събота и понеделник.

Разписанието на полетите до Скопие и Тирана дава комфортна опция за искащите да пътуват до столиците на РСМ и Албания и от Бургас. Самолетите и екипите от потвърдени експерти на самолетната компания възобновяват от 10 април полетите от морския град до София. Те ще са три пъти седмично – в сряда, в петък и в събота. Така, със стартирането на постоянните линии до двете балкански страни, към този момент има опция за пътувания по трасетата Бургас-Скопие и Бургас-Тирана с връзка през Терминал 2 на Летище София.

Повече информация за полетите на „ GullivAir “, разписанието и цените им - на уеб страницата на самолетната компания www.gullivair.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР