Една от моите лични мисии в живота е да накараме

...
Една от моите лични мисии в живота е да накараме
Коментари Харесай

Таня Скринска: Големият ни проблем е контролът на средствата и как те се разходват

Една от моите персонални задачи в живота е да накараме младежите да имат вяра, че пътят към това да реализират задачите си не е като минават през трупове и не е в това да им се случи всичко прекомерно бързо.


България, в действителност, е едно положително място и стига човек да има предпочитание и самообладание може да се осъществя прелестно.


Това сподели в изявление за БГНЕС бизнесдамата Таня Скринска, която има интернационален бизнес, обвързван с фрахтоването, интермодалния и мултимодалния превоз.

С нея беседваме за бизнеса, който ръководи към този момент над 15 година, за провокациите, с които се сблъсква, за положението на републиканската пътна мрежа и ТОЛ таксите, по какъв начин влизането на страната ни в Еврозоната и Шенген ще се отрази на транспортния бранш.

„ Не бих споделила, че стартирах на смешка. Честно казано, постоянно виждам със съвестност на нещата, с които се занимавам. Започнах бизнеса си по-скоро като пристрастеност “, описа Таня Скринска.

Бизнесдамата идва от семейство на лекари. Медицината е огромната фантазия на нейното семейство, което доста държи тя да се занимава с тази специалност. „ Причината да не стана доктор не е това, че не ми харесваше, а по-скоро нямах точните преподаватели, които да задържат вниманието ми и се насочих в друга посока “, показа Скринска.


Първоначално тя работи в отдела за здравна инсталация на огромна интернационална компания, където се занимава с комерсиалните покупко-продажби, само че в един миг се ражда пристрастеността ѝ към логистиката и точно по този начин взема решение да започва своя бизнес. „ Фрахтоването, интермодалният и мултимодалният превоз е професионалната терминология на нещата. Иначе това е отдаване на корабни площи и също по този начин образуване на корабен превоз, както и на сухопътен подобен. Разликата сред интер- и мултимодалния превоз е, че при интермодалния превоз услугата, която един клиент има потребност да бъде осъществена, може да бъде осъществена от няколко превозвачи по веригата, до момента в който при мултимодалния превоз един транспортьор реализира цялата верига на доставките “, изясни бизнесдамата.

Скринска съобщи, че несъмнено това е един мъжки бизнес, само че има от ден на ден дами, които се занимават с превоз, защото нещата след влизането ни в Европейския съюз много се трансформираха и улесниха чисто писмено. „ Предизвикателствата постоянно са ме предизвикали, постоянно ми е било забавно да се занимавам с по-нестандартни неща. Може би това, че всеки ден не преставам да се изучавам, ме държи крепко стъпила в този бизнес и ставам и по-добра, само че в това време постоянно имам какво да науча “, означи тя.


Скринска акцентира, че през последните години бизнесът доста се е трансформирал, като уточни, че в екипа ѝ има и хора, които са се занимавали с превоз преди влизането на България в Европейски Съюз, сега работят с много компании, които са освен отвън Европейски Съюз, а и на други континенти, и изключително сухопътният превоз е извънредно динамичен. Бизнесдамата посочи, че измененията стартират с Коронавирус пандемията, когато изрично се нарушиха веригите на доставките и много компании банкрутираха.

„ Между другото, до доста скоро в Китай продължаваше да има рестрикции, свързани с Коронавирус ограничения по пристанищата. Това много затрудняваше нещата. Но напоследък провокациите са прекалено много, най-много поради тази рецесия, обвързвана и с войната сред Русия и Украйна, която се отразява освен на Европа, а на целия свят. Цените безусловно се трансформират ден за ден, доста мъчно могат да бъдат подписвани контракти с закрепени цени, безусловно с дни се трансформират цените на суровините “, сподели тя.

Скринска разясни, че даже и за крайния консуматор да излиза, че като че ли са едни 10 или 15 стотинки разлика, това ужасно доста обърква, тъй като стартира една суматоха измежду клиентите, които са заложили някакви цени, има направени сделки, в идващия миг се трансформират пътните такси. „ Всичко това се отразява извънредно отрицателно “, съобщи тя и уточни, че последствията идват на малко по-късен стадий.

Бизнесдамата разяснява, че всяко едно увеличение на ТОЛ таксите неизбежно се отразява отрицателно, тъй като води до увеличение на цените в крайния артикул за клиента отвън превоза, надлежно и за крайния консуматор, който използва дадена стока. Според нея, обаче, няма по какъв начин и в един миг тези такси да не се вкарат, защото пътищата имат потребност от поддръжка. „ Напълно съм наясно, че има доста какво да се желае и че сега огромна част от пътищата ни не са във типа, в който би трябвало да бъдат. Но с цел да можем да имаме добра пътна инфраструктура, в един миг би трябвало да се вкарат някакви такси. Да не забравяме, че България е на кръстопътно географско състояние “, сподели още Скринска, като акцентира, че трафикът и към Азия минава отсам, българо-турската граница е една от най-натоварените в международен мащаб, тъй че от тази позиция тези пътни такси биха помогнали изрично на бюджета.

Тя счита, че това, което би трябвало да създадат политиците, е доста деликатно и премерено да помислят по какъв начин да се реализира контролът на парите, които ще бъдат събрани. „ Големият проблем при нас в България е тъкмо с контрола на средствата и за това по какъв начин се разходват. Ако бъде направено по верния метод, мисля че всичко ще бъде наред “, добави бизнесдамата.

На въпроса какъв шеф се стреми да бъде и какви са условията ѝ към чиновниците ѝ, Скринска отговори, че се старае преди всичко да демонстрира нужното почитание към всеки член на екипа си и освен тъй като казусът с дефицита на човешки фрагменти в България е голям. Тя означи, че има дефицит освен на хора с висока подготовка, а и че от ден на ден липсват хора даже за работа в хранилища. Според нея не се обръща внимание на това, че младежите напущат България. „ Старая се да бъда виновен шеф, да почитам всички хора в екипа ми, тъй като считам, че всеки един от тях е лице на фирмите, които съм построила, и имам вяра, че когато човек се усеща добре на работното си място, е доста по-продуктивен “, изясни бизнесдамата.

Скринска акцентира, че във връзка с превоза България се развива добре в тази посока, само че има и доста какво да се желае. Тя изясни, че множеството хора се осмеляват да се занимават със сухопътен превоз, което води до конкуренция и е добре и за тях, тъй като ги кара да се развиват, а също и за клиентите, тъй като имат избор и могат да получат една по-качествена услуга. При корабния превоз нещата са по-сложни и малко хора се осмеляват, защото документите е доста повече, човек би трябвало знае езици, тъй като една неверна цифра в код могат да бъдат пагубни.

„ Вярвам, че е значимо човек да се учи всеки ден и да не си мисли, че знае всичко, тъй като по този метод може да предложи в действителност един първокласен артикул. Влизайки в Еврозоната си мисля, че това ще е от основно значение “, съобщи бизнесдамата.

Според нея ние нямаме вярна държавна политика през годините да наложим българските артикули и услуги като конкурентни на европейските и международните. Тя е безапелационна, че това не е ангажимент единствено на бизнеса, само че и на страната, по тази причина позволява, че при равнене цените на българските артикули и услуги с тези в Западна Европа може да се получа по този начин, че част от българските бизнесмени да не могат да се приспособяват задоволително добре и това да докара до някои отрицателни последствия.

Скринска съобщи, че влизането ни в Шенген ще бъде несъмнено позитивно за транспортния бизнес, само че ще има и клиенти, които няма да усетят в такава степен преимуществата. „ Ние имаме граница и със Сърбия, и със Северна Македония, те не са в Шенген. Голям % от превозите, които идват от Европа, минават и през Сърбия. И когато сме в Шенген, няма по какъв начин да не се чака по опашки, защото няма по какъв начин целият трафик да мине от горната страна през Румъния “, сподели още тя.

Бизнесдамата разяснява и тематиката с домашното принуждение. „ Хубаво е, че от ден на ден се приказва за нея, тъй като до неотдавна беше измежду тематиките табу. Домашното принуждение не визира единствено дамите, от време на време даже мъжете могат да бъдат жертва на такова. Домашното принуждение е освен физическо, за мен принуждение е даже вербалната експанзия. Иска ми се тези, които коват законите, да помислят, че е хубаво да помислим и за младите, за децата. Агресията в учебните заведения е в действителност злокобна и аз мисля, че не се приказва, а тя стартира точно там “, изрази мнение Скринска и уточни, че съумеем ли като общество да пресечем експанзията в учебно заведение, в по-ранна детска възраст, тя няма да бъде в такива огромни размери, когато хората станат огромни.

Таня Скринска печели два пъти премията „ БГ фешън икона “ на Академията за мода. На въпроса кои са заветните правила, които постоянно се стреми да съблюдава във връзка с цялостната си визия, тя разкри, че не е от най-суетните дами. „ Държа на външния тип от позиция на това, че имам вяра, че положителният външен тип е демонстрация на почитание към самия себе си. Но добре изглеждащият човек демонстрация почитание и към хората, с които се среща, или надлежно към институцията или компанията която съставлява. Старая се да съм съответно облечена по отношение на мястото, на което съм “, изясни бизнесдамата, съгласно която да си грациозен не е скъпо наслаждение.

Тя има вяра и че срещата с всеки един човек ни носи нещо и показа, че от време на време са я стимулирали и вдъхновявали напълно елементарни хора поради дейностите и постъпките си. „ Когато видя един човек, който все пак, което му сервира животът, е съумял да резервира човешкото в себе си, да остане от вярната страна на живота, постоянно ме въодушевява, тъй като имам вяра, че положителното е това, което ще направи света едно по-красиво място “, добави бизнесдамата.

В умозаключение Таня Скринска насочи обръщение към младежите – да избират първо България, да се пробват да останат първо тук, да се пробват да дадат максимума от себе си тук, даже да са учили в чужбина, да се върнат, тъй като няма по-хубаво място от родния дом. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР