Една от младите певици на български фолклор – Светла Дукатева

...
Една от младите певици на български фолклор – Светла Дукатева
Коментари Харесай

Звезда на “Пайнер стана класна в столично училище

Една от младите певици на български фолклор – Светла Дукатева тази есен поема нови отговорности на плещите си. Тя към този момент е класен ръководите в столично учебно заведение. Певицата, известна най-много с родопските си песни, посрещна на 15 септември своите възпитаници с ария.

Светла Дукатева преподава музика в 55 СУ “Петко Каравелов ” в столичния квартал “Дървеница ” и от тази година е класен началник на 5 “г ” клас.

“Всичко, което знам желая да го предам на учениците ”, споделя известната родопска изпълнителка. На децата тя споделя за другите фолклорни групи, етнографските области в България, носиите и всичко за фолклора.

Младата учителка в компанията на две надарени петокласнички – Вяра и Поля, запяха “Рипни, Калинке ” в първия образователен ден, защото песента е в програмата по музика за V клас. Наред с отговорностите в клас, Светла Дукатева успя в края на лятото да снима нови фолклорни мелодии, с които да зарадва освен своите възпитаници, само че и всички фенове на българската национална ария.

Припомняме, че тъкмо преди година тя се причисли към звездите на музикална компания “Пайнер ”, а премиера по телевизия “Планета Фолк ” направи един емблематичен видеоклип в дискографията й – “Момне ле, мари, хубава ”.

Желаем триумф на Светла Дукатева като класен началник и дано нейните възпитаници не престават да харесват и обичат българската музика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР