Една от легендите на българския волейбол Владимир Николов коментира събитията

...
Една от легендите на българския волейбол Владимир Николов коментира събитията
Коментари Харесай

Владо Николов: Две са основните грешки на Данчо Лазаров

Една от легендите на българския волейбол Владимир Николов разяснява събитията от последните дни в един от най-обичаните, сполучливи и сплотяващи нацията спортове у нас.

Г-н Николов е измежду представителите на образувания Инициативен комитет в българския волейбол, настояващ за промени от учредителен и кадрови темперамент.

Сред най-ясно изразените стремежи на Комитета е премахването на инж. Данчо Лазаров от президентския пост в Българската федерация по волейбол.
 Инициативен комитет желае промяна на властта във волейбола @@@
" Знаете към този момент, че през идната седмица ще се съберем още веднъж и ще хвърлим повече изясненост към всичко, обвързвано с концепциите, дилемите и предложенията, които имаме в Инициативния комитет. Да, имаме няколко разновидността за идващ президент на федерацията. Ако би трябвало да бъдем съответни, ще предложим три имена. Всички те са членове на Управителния съвет на централата. Не, аз не съм измежду тях. Не съм в Управителния съвет. А концепцията е да съблюдаваме разпоредбите без никакви взаимни отстъпки. Кои са главните неточности на инж. Данчо Лазаров и досегашното ръководство на федерацията? Според мен са две.

Първата е прекомерната концентрация на ръководството. Взимането на съществени решения. Това обезсмисля цялата подчиненост, съществуването на Управителния съвет и всичко останало. Не е правилно да се работи по сходен метод.
 Инициативен комитет желае промяна на властта във волейбола @@@
Втората неточност е неналичието на бистрота за метода, по който биват разходвани средствата, които влизат в БФВ. Никой не знае по какъв начин се случва това. На какъв принцип. И по-късно е изцяло обяснима реакцията на обособени клубове. Те не схващат какво се случва във финансово отношение. Никой не желае да покаже и изясни по какъв начин се изразходват средствата.
 Инициативен комитет желае промяна на властта във волейбола @@@
Целта е смяна на всичко това. Но дано главните елементи и детайлности бъдат въпреки всичко разкрити пред всички, когато се съберем още веднъж. Благодаря ви за вниманието и позвъняването ", разяснява Николов пред ТОПСПОРТ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР