Една от инвестиционните компании на основателя на Microsoft Бил Гейтс

...
Една от инвестиционните компании на основателя на Microsoft Бил Гейтс
Коментари Харесай

Бил Гейтс закупи за $80 милиона голям участък земя в Аризона за строежа на смарт-град на бъдещето

Една от капиталовите компании на създателя на Microsoft Бил Гейтс закупи за $80 милиона огромен сектор земя, намиращ се на към 45 минути път с кола на запад от Финикс, столицата на Аризона. Това е пустинно място с условното име Белмонт, което в бъдеще ще се трансформира в софтуерен град на бъдещето.
Площта на закупения сектор, очакван за строителството на умния град е към 10 000 хектара. До него минава автомагистралата, съединяваща Финикс с Лас Вегас.

В известие за пресата, обещано от капиталовата група Belmont Partner се споделя, че в Белмонт ще бъде издигната модерна общественост с най-нова връзка и инфраструктура, употребяващи най-съвременните технологии, работещи въз основата на високоскоростни цифрови мрежи, дата центрове, нови индустриални технологии, самостоятелен превоз и други.



Според документите на Belmont Partners, към 1500 хектара от тази земя са планувани за градежа на офисни, комерсиални и търговски сгради. Други 190 хектара са заделени за учебни заведения. Освен това, на територията на този град се планува градежа на към 80 000 жилищни здания. Засега няма информация, по кое време тъкмо ще стартира градежът на новия град на бъдещето, който може да трансформира Аризона в мястото с най-големи нововъведения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР