Една от големите звезди на френския шансон Мирей Матийо ще

...
Една от големите звезди на френския шансон Мирей Матийо ще
Коментари Харесай

Звездата на френския шансон Мирей Матийо идва за първи концерт в България

Една от огромните звезди на френския шансон Мирей Матийо ще изнесе първия си концерт в България на 10 април 2020 година в зала 1 на НДК, оповестиха органзиаторите на събитието от " Арт БГ ".

Концертът на Матийо в София ще е измежду редките участия на певицата отвън Франция.

Кариерата на 73-годишната певица от Авиньон стартира през 1965 година и от този момент до момента тя има в репертоара си над 1200 песни на осем езика и продажби на над 200 млн. копия на нейни записи. През 1998 година е удостоена с почетната купа Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Често сравнявана с Едит Пиад, през годините Матийо извършва дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас.

" В песните си постоянно пея за обич, това е методът по който се показвам ", споделя певицата, а нейният управител Джони Старк прибавя за нея: " Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, само че на първо място едно сърце, което обича ".

След 13-годишно мъртвило, през 2018 година Мирей Матийо издава албума Mes Classiques, отдаден на обичаните й произведения от света на класическата музика, както и на паметта на нейната починала майка. В него са включени 18 песни на седем езика – френски, британски, немски, испански, италиански, съветски и латински, а измежду композиторите са Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе, както и испанският композитор и китарист – Франциско Тарега.

Билети за събитието се предлагата в мрежата на " Ивентим ". Първите 500 са на промоционална цена с 10 лева отстъпка от всички ценови категории. Редовните цени са сред 60 и 100 лева Има планувани и специфични места на цени сред 120 и 200 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР