Една от големите звезди на българския футбол Димитър Бербатов подкрепи

...
Една от големите звезди на българския футбол Димитър Бербатов подкрепи
Коментари Харесай

Бербатов изведе на терена 14-годишния Стиви, за когото България се моли

Една от огромните звезди на българския футбол Димитър Бербатов поддържа благотворителния шампионат " Бъдеще за Стиви ", посредством който се събират средства за лекуването на 14-годишния Стивън Бориславов, диагностициран със Сарком на Юинг.

" Извън терена уважението би трябвало да бъде на равнище. Волята за победа би трябвало да се трансферира и отвън терена. Когато желаеме да помогнем, би трябвало да бъдем обединени. Аз му споделих да бъде мощен. Всички сме дружно, по този начин нещата могат да се случат по-лесно ", съобщи Бербатов.



14-годишният Стиви, за чието избавление се сплотиха дребни и огромни от цяла България, съумя да пристигна и да почувства позитивната сила по време благотворителен футболен шампионат в София. А на терена го изведе персонално Димитър Бербатов.

Стивън Бориславов сега е в школата на ЦСКА, преди този момент три години е в академията на " Левски ".



Преди дни стана ясно, че Стиви е диагностициран със сарком на Юинг. Нужната сума, нужна за лекуването му в Германия, е непостижима за родителите и околните му - към 200 000 евро.

Силата на футбола заформи бързо изключителна вълна на съпричастност. Да оказват помощ се втурнаха и момчета от школите на " Левски " и ЦСКА - кой оферираше оборудването си на търг, кой търсеше да подари каквото може или да разпространява. Обединиха се и футболните клубове. Включиха се десетки тимове.

Наред с другите начинания бе проведен и благотворителен футболен шампионат за Стиви на терените на 57 СУ " Св. Наум Охридски ". Включиха се тимовете до 14 година на ЦСКА, " Левски ", " Национал ", Академия " Септември ", ДИТ, " Левски-Раковски ", " Метал " (Перник), " Арес " (София), " Левски Спартак ", " Струмска популярност ".



На поканата да се включи откликна и звездата на българския футбол Димитър Бербатов. Но моментът стана още по-емоционален, защото за шампионата бе пристигнал - въпреки и единствено да погледа от автомобил край игрището самият Стиви. Толкова му се искаше и самият той да е на терена. Беше по екип. С №9. Неговият №9. Защото и Стиви е голаджия. Голмайстор е още в тима си в Перник. Бележи постоянно и когато е в " Левски ", и в ЦСКА.

Пристигна един различен голаджия, емблематичен №9 - Димитър Бербатов. Поговори със Стивън, с родителите му. А самият Стиви пожела да излезе за мъничко на терена. Бербатов го прегърна и го изведе там - под бурните овации на момчетата от всички тимове, пристигнали да играят за Стиви. Под бурните овации на родителите, подкрепили самодейността. И на всички, включили се към тима на положителното.



" Благодаря на всички за това, което вършиме за мен ", сподели с трептящ глас Стиви.

Една от задачите на благотворителния шампионат - наред със събираните на място средства, бе да се съберат и още продукти за благотворителния търг за Стивън. А Бербатов донесе два в действителност изключителни футболни експоната - две фланелки. С едната е играл за " Тотнъм ". " Даже съм вкарал гол с нея, по тази причина е още по-ценна ", разкри той.

Другата е също неповторима - фланелка на Димитър Бербатов с подписи на куп звезди на международния футбол, взели участие в благотворителния мач сред тимовете на фондация " Димитър Бербатов " и фондация " Луиш Фиго " - All Stars. Сред звездните участници в мача са Димитър Бербатов, Луиш Фиго, Райън Гигс, Пол Скоулс, Неманя Видич, Гари Невил, Фил Невил, Роби Кийн, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян Петров, Мартин Петров, Давид Трезеге, Робер Пирес, Предраг Миятович, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Иван Кордоба,, Кристиян Карембьо, Луис Саха, Яри Литманен.

СМЕТКА ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА СТИВИ:

Банка ДСК, клон Перник
IBAN: BG51STSA93000028755501
BIC: STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов
Титулят на сметка: Стивън Валериев Бориславов

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР