Една от големите застрахователни компании в България - ЗД Евроинс“

...
Една от големите застрахователни компании в България - ЗД Евроинс“
Коментари Харесай

ЗД Евроинс АД увеличи капитала си двойно до 32.5 млн. лв.

Една от огромните застрахователни компании в България - „ ЗД Евроинс “ АД, профилирана в общото обезпечаване и част от „ Евроинс Иншурънс Груп " АД (ЕИГ), осъществя сполучливо проектите си за двойно нарастване на капитала до 32.5 млн. лева и финансовите индикатори на сдружението към този момент надвишават доста изискваните от евродирективата „ Платежоспособност 2 “ стойности.

На 30.10.2017 г „ ЗД Евроинс " АД взе решение за нарастване на капитала си от 16.47 млн. лева на 32.47 млн. лева посредством издаването на 16 млн. нови акции, всяка с номинална и емисиона стойност 1 лева Всички нови акции са записани и платени от мажоритарния притежател на сдружението - „ Евроинс Иншурънс Груп " АД, за което е осъществена и нужната парична вноска в размер на 16 млн. лева Обстоятелствата към нарастването на капитала са декларирани за регистриране в Търговския указател на 07.12.2017 година и се чака да бъдат отразени тази седмица.

С подхванатото двойно нарастване на капитала, „ ЗД Евроинс “ АД към този момент покрива на 120% основния индикатор за непоклатимост в застрахователния бранш - финансовото условие за кредитоспособност (КИП). С нарастването на капитала на сдружението, компанията-майка ЕИГ завърши сполучливо проекта си за капитализиране на всички свои дъщерни сдружения за покриване на условията на европейската инструкция „ Платежоспособност 2 “.

Йоанна Цонева, изпълнителен шеф на „ ЗД Евроинс “ АД, разяснява:

" С двойното нарастване на капитала сдружението ни обезпечава покритие на финансовите условия по „ Платежоспособност 2 " в стойности, които надвишават доста регламентираните в евродирективата. По този метод „ ЗД Евроинс “ АД си обезпечава и постоянна основа за здравословен и резистентен напредък. “
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР