Една от фармацевтичните компании, която предостави ефективна ваксина срещу коронавирус,

...
Една от фармацевтичните компании, която предостави ефективна ваксина срещу коронавирус,
Коментари Харесай

"Пфайзер" обявиха, че хапчето им действа срещу Омикрон

Една от фармацевтичните компании, която даде ефикасна ваксина против ковид, Pfizer, увери, че антиковидното хапче, наречено Paxlovid, е ефективнои против разновидността Омикрон. Проведените изследвания демонстрират, че това ново лекуване против ковид „ има капацитета да поддържа плазмени концентрации, доста по-високи от количеството, належащо за попречване на репликирането на омикрон в клетките “.

Хапчето Paxlovid към този момент е публикувано в Съединените щати и други страни и се характеризира с понижаване на риска от хоспитализация или гибел съвсем на 90%. Не е ясно по кое време ще бъде импортирано в България, само че други европейски страни към този момент подчертаваха върху приемането му.

Испания, да вземем за пример, ще закупи 344 000 дози от този нов перорален антивирусен препарат. Един от ръководителите на плана Paxlovid, ученият Микаел Долстен, увери в изказването, оповестено от фармацевтичната компания: „ Ние особено разработихме Рaxlovid против коронавируси, както и против разновидностите, които сега провокират безпокойствие и имат разновидности в протеините на техните шипове ".

Миналия декември Европейската организация по медикаментите ЕМА даде зелена светлина " паксловид " да се употребява за лекуване на възрастни с ковид, които не се нуждаят от спомагателен О2. От друга страна, той е ориентиран и към възрастни, които са изложени на по-висок риск от болестта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР