Една от базите за медицински хеликоптери да е в Русе.

...
Една от базите за медицински хеликоптери да е в Русе.
Коментари Харесай

В Русе настояват една от базите за медицински хеликоптери да е в града

Една от базите за медицински хеликоптери да е в Русе. За това упорства управлението на една от университетските лечебни заведения в дунавския град. Мотивът - Русе е стратегически център и има потребност от въздушни коли за спешна помощ за спасяването и превозването на пациенти.
Още по темата
" С изненада разбрахме, че Русе не е плануван като оперативна база. Оперативна база е мястото, където домуват хеликоптерите с екипи от парамедици, лекари, водачи, диспечерски пункт и така нататък Отделно от това, хеликоптерните площадки е най-разумно да са покрай лечебните заведения. Русе като най-големия дунавски град, като стратегически център, е нужно да има такава база и в случай че разсъждаваме от позиция на националната сигурност ", съобщи по Алис Муртезова, административен шеф на УМБАЛ - Русе.

Сред причините на русенските медици е и, че градът разполага с две академични лечебни заведения, които могат да окажат всевъзможен тип помощ.

" Русе е печално прочут и в статистиката на пътно-транспортните катастрофи, мисля че сме на челно място в страната. Трафикът набъбна, може би, към 10 пъти последните години. Всичко това приказва задоволително ясно, че Русе е мястото, където такъм център наложително би трябвало да има. И не мога да схвана логиката на министерствата, които възнамеряват това нещо за какво не е очакван ", добави Цветан Райчинов, ръководител на районната гилдия на Български лекарски съюз.

Миналия месец здравният министър Асен Меджидие заяви, че двата медицински хеликоптера, които ще бъдат взети на лизинг, ще бъдат в оперативни бази в Долна Митрополия и на летище " Враждебна ". Те ще стоят там в подготвеност и при потребност ще оказват незабавна здравна помощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР