Една нощ с Найджъл Кенеди не стига. В това се

Една нощ с Найджъл Кенеди не стига. В това се ...

Една нощ с Найджъл Кенеди не стига СНИМКИ.Една нощ с Найджъл Кенеди не стига. В това се убедиха стотиците дошли да се докоснат до творчеството на великия цигулар. Британецът омая публиката на Античния театър с нежни мелодии и духовитост. Освен, че е блестящ музикант, той доказа, че може да реди еднакво умело ноти и шеги, разсмивайки с чувството си за хумор. "За нас е чест пак да бъдем в Пловдив. В края на концерта сме ви подготвили специална изненада, а ако не ви хареса ми кажете", засмя се цигуларят.

Преди началото на концерта той представи музикантите, дошли с него в Града под тепетата. На сцената рамо до рамо до Кенеди бяха Бойл Доуг - китара, Питър Адамс - чело, Пьотр Кулаковски - ударни, Ролф Бусалб - кирата.

И така, в духа на веселието, започна "Една нощ с Найджъл Кенеди". Освен шегите, които британецът пускаше на публиката, бе подготвил и интересна закачка. Бе облякъл светлоотразителна тениска на ФК Астън Вила с името на Стилиян Петров. Преди да захване поредната впечатляваща мелодия, той отбеляза, че Петров е един от най- добрите футболисти играли в чуждестранния отбор, с което направи комплимент на българските си фенове.

След като изсвири няколко творби на Йехуди Менухин, той отбеляза: "Сега ще продължа с произведение на любимия ми композитор - Найджъл Кенеди". С тези думи разсмя за пореден път зрителите, след което полегна на едно диванче, за да почака смехът да утихне.

Втората част на концерта продължи с произведения от последния албум на Кенеди, включващ композиции на Гершуин. После дойде ред и на специалната изненада. На сцената, заедно с Найджъл, стъпна и известният гъдулар Георги Андреев. След това двамата заедно изпълниха няколко мелодии с балканско звучене. Британецът се справи блестящо със сложните извивки, помагайки си с партитура, която по-рано шеговито оприличи на лист с умрели мухи.

Въпреки шоуто, което изнесоха в Града под тепетата Кенеди и приятели, да продължи 3 часа, то не бе достатъчно за жадната пловдивска публика. Веднага след края на концерта стана ясно, че една нощ с Кенеди не стигна.

Източник: marica.bg