Една изключително важна и болезнена за обществото тема беше превърната

...
Една изключително важна и болезнена за обществото тема беше превърната
Коментари Харесай

Петър Славов: Редакционните промени за домашното насилие може да бъдат оспорени пред КС

„ Една извънредно значима и мъчителна за обществото тематика беше превърната в политическа дъвка. Прие се едно законодателство „ на коляно ”, каквото българският парламент от дълго време не помни. Случиха се неуместни неща ”.

Това съобщи юрист Петър Славов в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS във връзка приемането на първо и на второ четене измененията в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашното принуждение през вчерашния ден.

„ Най-смущаващото е, че от така наречен формулировка нищо не се разбра. В Народното събрание може би имаше единствено един човек, който се е докосвал до това по какъв начин се открива, по какъв начин се работи в материята домашно принуждение ”, сподели юристът.

Той посочи, че оферти, избрани от депутатите като „ публицистични ”, може да бъдат оспорени пред Конституционния съд.

Според Славов, вчерашното изключително съвещание на Народното събрание беше неприятен пиар. Нужно е депутатите да се допитат до хора, които схващат от материята.

„ Какво като са нараснали наказванията като те са погрешно дефинирани. Мисля, че множеството депутати през вчерашния ден не схванаха разликата сред Закона за отбрана от домашното принуждение и Наказателния кодекс, първият е за предварителна защита ”, съобщи юристът и някогашен народен представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР