Една година след подписването на десетгодишната Пътна карта за сътрудничество

...
Една година след подписването на десетгодишната Пътна карта за сътрудничество
Коментари Харесай

Една година от подписването на Пътна карта за сътрудничество в отбраната със САЩ

Една година след подписването на десетгодишната Пътна карта за съдействие в региона на защитата сред Съединени американски щати и България, оповестиха на страницата си във Facebook от посолството на Съединени американски щати.

По този мотив заместник-помощник министърът на защитата на Съединени американски щати Спенсър Бойър и дипломат Мустафа се срещнаха с българския министър на защитата, с цел да прегледат постигнатия прогрес.

" Сътрудничеството ни в защитата води до по-суверенна и самостоятелна България. Ние сме по-силни дружно! ", пишат още от посолството.

На срещата, която се организира в Министерството на защитата, участваха още заместник-министърът на защитата Пламен Йорданов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, оповестиха от пресслужбата на МО.

Министър Георги Панайотов означи, че с изключение на за усилването на двустранното отбранително съдействие, осъществяването на заложените цели в 10-годишната Пътна карта подкрепя и напъните на българската страна във връзка с осъществяването на националните задължения, свързани с Целите на силите на НАТО. В тази връзка той означи, че за българската страна е от извънредно значение двете страни да продължат да извършват контрактуваните цели и насоки на работа, целящи постигането на съответни и измерими резултати.



Заместник-помощник секретарят по защитата на Съединени американски щати Спенсър Бойър означи, че американската страна високо прави оценка дейностите, подхванати от България по отношение на възпирането на зловредните действия във връзка с сигурността в района и справедливото шерване на отговорностите в границите на НАТО. Той изрази признателност към българската страна за опциите, които дава за провеждането на взаимни учения и тренировки със силите на Съединени американски щати.

Спенсър Бойър съобщи, че България е благонадежден съдружник в НАТО и изрази желанието на американската страна да продължи развиването и надграждането на интензивното съдействие в защитата сред двете страни. Той добави, че както президентът Байдън e удостоверил на Срещата на върха на деветте в Букурещ през май 2021 година, актуалната американска администрация се ангажира с укрепването на евроатлантическите връзки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР