Една година без журналиста Нери Терзиева. В нейна памет в

...
Една година без журналиста Нери Терзиева. В нейна памет в
Коментари Харесай

Година от смъртта на Нери Терзиева: Откриха изложба със снимки в Чешкия център

Една година без журналиста Нери Терзиева.

В нейна памет в петък бе открита фотоизложба с емблематични моменти от кариерата ѝ, предава. Нейни сътрудници публицисти се събраха, с цел да обсъдят проблемите пред телевизионната публицистика, на която тя отдаде живота си.

Съпругът на Нери - Евгени, разровил кашоните със фотоси, с цел да открие тези фрагменти, които най-добре препредават духа ѝ.  „ На фотографията се виждат по какъв начин приказват държавници и Нери зад един парапет ги подслушва, тъй като би трябвало да приготви някакъв пресрилийз ”, споделя Евгени Тодоров, брачен партньор на Нери Терзиева.

Кадърът е от времето, когато Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. Преди това тя основава “Ефир 2 ” - телевизионният канал, който следеше не пулса на политиците, а този на обществото.

Журналистиката с темперамент от ефира не остава ненаказана. Нери Терзиева е уволнена. „ Моменталната реакция, на няколко индивида от екипа в малките екрани, аз съм един от тях, беше, че напуснахме дружно с нея ”, спомня си Петко Георгиев, публицист.

По-късно честотата на “Ефир 2 ” беше приватизирана, а тези фрагменти влизат във кино лентата на журналиста Екатерина Генова - " Ефир 2 - Снимка за спомен ".

„ Снимката за спомен за Нери е тъжна по две аргументи - плановете, които направихме дружно с Нери и които тя беше измислила и сътвори - към този момент ги няма в действителността ”, спомня си Екатерина Генова, публицист.

Асоциацията на европейските публицисти обмисля основаването на публицистика стратегия под изискването название “Идеята Нери ”, която да подкрепя развиването на качествена българска публицистика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР