Една четвърт от техническите и ИТ специалисти ще използват технологии

...
Една четвърт от техническите и ИТ специалисти ще използват технологии
Коментари Харесай

Близкото бъдеще: цифрова трансформация, облак, AI…

Една четвърт от техническите и ИТ експерти ще употребяват технологии за допълнена действителност през 2020 година

Над 90% от потребителите ще поддържат връзка с чат-ботове още през 2019 година

Нов отчет на анализаторската компания IDC обрисува основни трендове на пазара за осведомителни технологии през 2018-а и идващите години, свързани с цифровата промяна на бизнеса.

Прогнозата сочи, че до 2021 година не по-малко от 50% от международния БВП (БВП) ще бъде обвързван с цифровите технологии. Инвестиционната прелест на фирмите ще зависи в огромна степен от внедряването на платформи и екосистеми, полезността на данните и степента на ангажираност на клиентите.

IDC чака след три години над половината (60%) от фирмите да имат тактики за цифрова промяна, които ще стартират да се осъществят.

Друга прогноза на анализаторите сочи, че към 2021 година международните разноски за облачни услуги, както и за инфраструктура за тяхното внедряване ще набъбнат двойно, превишавайки 530 милиарда $. В над 90% от случаите бизнесът ще употребява няколко облака.
още по тематиката
Към 2019 година към 40% от плановете за цифрова промяна и 75% от корпоративните приложения ще употребяват услуги с изкуствен интелект (AI). Над 90% от потребителите ще поддържат връзка с чат-ботове, а над 50% от промишлените роботи ще бъдат свързани към AI системи.

На пазара за корпоративен програмен продукт към 2021 година се чака преход към хипердинамична архитектура, като 80% от приложенията ще се създават на облачни платформи (PaaS) с потребление на микроуслуги и функционалности от рода на AWS Lambda и Azure Functions, а над 90% от новите микроуслуги ще бъдат внедрени в контейнери.

IDC чака през 2020 година интерфейсите човек-компютър да станат по-разнообразни, с помощта на което една четвърт от техническите експерти и ИТ чиновниците ще употребяват технологии за допълнена действителност. Почти в половината от новите мобилни приложения главният интерфейс ще стане гласов.

Освен това, 50% от фирмите в рейтинга Global 2000, насочени към работа с консуматори, ще употребяват данни от биометрични датчици за персонализация и възстановяване на услугите си.

IDC предвижда още, че към 2021 година една четвърт от най-големите в света компании ще употребяват блокчейн услуги. Технологията ще откри приложение в интервенциите на 25% от водещите банки, на 30% от индустриалните компании и ритейлирите и на 20 от медицинските организации.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР