Една четвърт (24%) от европейците очакват, че ще имат възможност

...
Една четвърт (24%) от европейците очакват, че ще имат възможност
Коментари Харесай

Всеки трети българин иска да плаща с умни телефон, часовник или гривна


Една четвърт (24%) от европейците чакат, че ще имат опция да се разплащат безконтактно с интелигентен часовник, гривна, ключодържател или друга форма на портативни разплащателни аксесоари, сочат нови данни на Mastercard. За България процентът е даже по-висок от средноевропейския – 30% от потребителите чакат опцията да разплащат безконтактно благодарение на портативен аксесоар. По този индикатор, българският пазар се подрежда до тези в Дания, Ирландия и Испания и пред Франция (20%), Германия (12%), Швеция (17%), Австрия (18%) и други

Безконтактните заплащания с Mastercard и Maestro регистрират растеж от 145% през предходната година, което води до покачвания интерес на европейците към потреблението на нови способи за разплащане. Обявяването на тези данни съответствува със старта на пилотния план за портативни разплащателни аксесоари в Холандия за водещата датска банка ABN AMRO. Наред с продължаващия напредък, бариерите пред потреблението на безконтактни разплащания понижават. Притесненията от евентуална корист бележат най-голям спад (-24%), като измежду потребителите в Холандия (-41%), Испания (-33%) и Англия (-31%) се следи най-голямо намаляване при сходни опасения.

Банките в Европа към този момент работят с Mastercard, с цел да дават на потребителите нововъведения в безконтактните заплащания. ABN AMRO е една от първите банки, които обезпечават разплащания с портативни аксесоари, свързани с банкова сметка. Пилотният план ще разреши на 500 консуматори от разнообразни възрастови групи да усетят какво е възприятието да извършваш безконтактни заплащания с пръстен, часовник, гривна или ключодържател.

„ Европейският пазар е водещ в безконтактните разплащания на световно равнище и големият триумф основава търсене за още по-голямо улеснение “, споделя Паоло Батистън, изпълнителен вицепрезидент Дигиални заплащания и европейски лаборатории, Mastercard. „ Доверието в безконтактните заплащания е по-голямо отвсякога и наподобява, че потребителите са подготвени да създадат крачка напред с осъществяването на безконтактни заплащания през свързани устройства. Проекти като този, който организираме в Холандия, ще вкара потребителите напълно в цифровата стопанска система “, добави той.

Mastercard продължава да работи в съдействие с търговци, с цел да отговори на упованията за портативните разплащателни аксесоари. За последната година броят на комерсиалните вериги в Европа, които оферират безконтактни заплащания, е повишен с 42%. В резултат на тези старания, делът на безконтактните заплащания е 38% от всички преводи в точки на продажби. Холандия предлага съвършеното тестово поле за портативни разплащателни аксесоари, защото 80% от терминалите в страната към този момент одобряват безконтактни заплащания. Над 50% от заплащанията в Холандия са осъществени безконтактно, съгласно ABN AMRO.

„ След като упованията на потребителите са ясни и новите технологии са налични, е време да забравим за тромавите разплащателни способи и да се фокусираме върху по-доброто потребителско прекарване посредством портативните разплащателни устройства “, съобщи Ивон Дюитс, продуктов управител в ABN AMRO. И добави, че за тях е значимо да обезпечават улеснение на клиентите и да оферират на всеки от тях разплащателен способ, който най-добре дава отговор на неговите желания, като този план е доказателство за това.

Предоставената информация е от Mastercard и Maestro, както и от проучване, извършено от GCT Research Inc измежду над 50 хиляди души от Англия, Франция, Русия, Испания, Италия, Германия, Холандия, Полша и Швеция.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР