Едмонд Назарян е европейски шампион в (неолимпийската) категория до 55

...
Едмонд Назарян е европейски шампион в (неолимпийската) категория до 55
Коментари Харесай

Страхотен Едмонд Назарян стъпи на европейския връх в борбата!


Едмонд Назарян е европейски първенец в (неолимпийската) категория до 55 кг на шампионата в Рим след безапелационен триумф със 7:3 във финала против първенеца от Букурещ 2019 Виталий Кабалоев!

Руснакът първи получи предизвестие за бездейност и Назарян поведе с 1:0 и опцията да обработва съперника си от сутерен. Руснакът потегли да става авансово два пъти и бе осъден с още 2 точки в актива на Едмонд. От сутерен той зрелищно трансферира съперника си за още 2 точки и увеличение на задатъка до 5:0. Кабалоев стигна до първата си точка посредством изтласкване отвън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1. 25 секунди преди края руснакът съумя да повали по стомах Назарян и понижи изоставането си с 5:3, a след това съдиите не почетоха видео обжалване на съветския щаб, които се надяваха да издействат наказване за българина за излизане от тепиха. В последна сметка Едмонд го изтласка отвън очертанията и с общ резултат 7:3 завоюва купата!

На старта на шампионата за единствено 51 секунди геният надделя Сноре Лунд от Норвегия с механически туш 8:0, а по-късно прегази и италианеца Джовани Френи - отново с механически туш 14:2 за едвам 97 секунди.

18-годишният ни герой изоставаше с 0:5 точки в полуфиналния конфликт със международния и европейски първенец от 2018 година Елданиз Азизли от Азербайджан. Към края на битката Едмонд изравни на 5:5, което също щеше да му донесе успеха, само че съумя да тушира азера в последните мигове.

Снимка: Костадин Ангелов, start-photo.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР