Едмонд Назарян донесе втори сребърен медал за България от Световното

...
Едмонд Назарян донесе втори сребърен медал за България от Световното
Коментари Харесай

Едмонд Назарян донесе втори сребърен медал за Бълария от Световното по борба

Едмонд Назарян донесе втори сребърен орден за България от Световното по битка в Белград, Сърбия.

Европейският първенец от 2020 година отстъпи с 2:11 точки от киргизстанеца Жоламан Шаршенбеков, който е вицешампион на планетата от 2021 година. Финалът в категория до 60 кг на класическия жанр завърши за 2 минути и 30 секунди с механически туш..

Това е трето отличие за Назарян тази година, след купата на европейското при 20-годишните и среброто при мъжете от континенталното състезание.

И трето в кариерата му при мъжете. През 2020-а той ликува с купата в неолимпийската категория до 55 кг.

Така класиците завършиха с два медала. Вчера Кирил Милов (97) също взе сребро.

Мими Христова пък ще бори на следващия ден за бронз от шампионата в Белград . Тя реализира две безапелационни победи в категория до 65 кг, като на старта се наложи с механически туш 11:0 над Йелена Шалягина (Казахстан), бронзовата олимпийска медалистка от Пекин 2008, а на четвъртфиналите съкруши и Татяна Рижко (Украйна), сегашна №1 в Европа, с 12:8.

Но на полуфиналите не съумя против японката Мива Морикава, която е международна вицешампионка от 2021-а - 0:3.

От конкуренцията отпадна Миглена Селишка (50) , която се контузи и загуби още първата си среща - от нигерийката Миесиней Дженезиз с туш.

Утре излизат бронзовата олимипйска медалистка Евелина Николова (57) , чиято първа съперничка ще бъде Цигуми Сакурай, №1 в света за 2021-а, както и София Георгиева (68) против виетнамката Диеу Туонг. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР