Единство в исканията си към това служебният кабинет да внесе

...
Единство в исканията си към това служебният кабинет да внесе
Коментари Харесай

ПП и БСП обединени - имат сходни социални политики и желаят нов бюджет

Единство в настояванията си към това служебният кабинет да внесе в Народното събрание бюджет за идната 2023 година, а не да бъде удължена актуалната фискална рамка, както планува държавното управление, показаха от " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия. Двете партии се срещнаха в зала " Запад " в Народното събрание, като диалогът е иницииран от социалистите.

" Незвисимо от това по какъв начин вървят диалозите за сформиране на държавно управление и болшинство, ние считаме, че би трябвало да търсим като най-малко единодушие по параметрите на Бюджет 2023. Като обществена партия изключително държим на обществен пакет за 2023 година. Служебният кабинет не внесе бюджет за 2023, а внесе план за удължение на настоящия. Това обаче значи заледяване на приходите при растящи цени, при растяща потребност за поддръжка на стопанската система. И ние не поддържаме това ", показа есенцията на настояванията на партията си ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Сред главните политики, за които упорства " столетницата ", са повишението на минималната работна заплата до равнища от 50% от междинния застрахователен приход или 850 лв., повдигане на парите за майчинство, освобождение от налози на младите фамилии, както
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР