Единственото важно нещо, което интересува българите е дали ще плащат

...
Единственото важно нещо, което интересува българите е дали ще плащат
Коментари Харесай

КЕВР се опълчи на Борисов за парното

Единственото значимо нещо, което интересува българите е дали ще заплащат повече или по-малко за парно. Не вярвайте на всеки слух или информация, която доближава до Вас. Цената приблизително за страната ще е приблизително с 14% от цената, която плащахте при миналия зимен интервал. Това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов, който видя в така наречен подправени вести опит " да се провокира неспокойствие при потребяващите парно ".
Припомняме, че министър председателят Бойко Борисов сподели единствено доскоро над 2 часа, че не може да има повишаване и се възмути по какъв начин можело да се прави цена на база планирани цени – а приказваме за бъдещо време. Но това, което в действителност в този момент Иванов сподели, съответствува с информацията от през вчерашния ден, 4 юни, т.е. 22% повишаване по отношение на цената от май, само че 14-15% по-евтино от целия отоплителен сезон (1 юли, 2019 година – 30 юни, 2020 година по отношение на 1 юли, 2020 година – 30 юни, 2021 г.)
За София е даже повече поевтиняването – 15%, продължи Иванов. През предишния отоплителен интервал беше 95,60 мегаватчас, в този момент ще е от порядъка на 81 лв., добави той. Иванов добави, че не споделя точни цени и стойности, тъй като чак на 1 юли ще има публично решение.
За Пловдив и Плевен също е 15% поевтиняването, за Враца и Велико Търново – 13%, за Бургас, Варна и Разград е по 10%, посочи Иванов.
Иванов подсети, че по традиция газът нараства през зимата, а при идния зимен сезон ще има последователно икономическо възобновяване т.е. по-голямо индустриално ползване на газ, надлежно по-висока цена на газ. Затова и в този момент има по-висока планирана цена на парното от моментната през месец май – с 22%, само че е по-ниска с 14-15% от изминаващия към този момент отоплителен сезон.
Иванов подсети и, че в продължение на година цената на топлинната сила не помръдва. И сподели, че в случай че цената на газа се промени с 15% на месечна база, тогава ще има и смяна на цената на парното и топлата вода.
Припомняме, че Борисов се закани да приказва с депутатите на ГЕРБ в Народното събрание поради изтеклия мандат на КЕВР - на 2 април тази година. Иванов отговори, че по закон управническият състав на КЕВР остава да работи, до момента в който Народното събрание не избере ново управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР