Единственото, на което държа и няма да го позволя по

...
Единственото, на което държа и няма да го позволя по
Коментари Харесай

Борисов моли президента да не назначава Желязков или Главчев за служебен премиер

„ Единственото, на което държа и няма да го разреша по никакъв метод, е длъжностен министър председател да е Росен Желязков, а същински се надявам и президентът да не уточни Димитър Главчев. Затова го апелирам посредством вас(журналистите – бел.ред.)да не го прави, в случай че е допустимо “. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани президента Румен Радев да не избира длъжностен министър председател всред шефа на Народното събрание Росен Желязков или ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев. Двамата са измежду лимитираните благоприятни условия, посочени след измененията в Конституцията, с които президентът би трябвало да се съобрази при назначението на министър-председателя, отпред на длъжностен кабинет.

Според Борисов двамата биха били свързани по някакъв метод с ГЕРБ. " Не че не ги е дал своя вот единомислещо Народното събрание, ноняма да е красиво ", заключи Борисов.

Останалите благоприятни условия за длъжностен министър председател сазам.-председателят на Сметната палата, шефът или подуправителят на Българска народна банка, омбудсманътили заместникътму. Зам.-омбудсманът Елена Чернева-Маркова обаче в срядаотпадна като алтернатива, защото изненадващо подаде оставка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР