Единственото хубаво на социалната изолация, в която човечеството се оказа

...
Единственото хубаво на социалната изолация, в която човечеството се оказа
Коментари Харесай

Спортът премина във виртуалния свят

Единственото хубаво на обществената изолираност, в която човечеството се оказа поради ковид, е, че се случва в разгара на софтуерната гражданска война. Благодарение на всевъзможните канали за връзка при започване на третото десетилетие на XXI век връзката със света е по-лесна от всеки път. Това е и главната причина животът да не е западнал изцяло във времена на невиждани забранителни ограничения в световен мащаб. Само си представете какво щеше да е чувството от сходна карантина в края на 80-те или даже през 90-те години на ХХ век... Да не приказваме за по-рано.

Разбира се, човешкият темп и привички са съвсем съдбовно повредени от лимитираните до най-малко благоприятни условия за придвижване и интензивност. С особена мощ това важи за феновете на спорта. Сега те нито могат да практикуват, нито най-малко да гледат и да се разтушават с нормалните игри и надпревари. И както се обрисува, още дълго няма да могат - най-малко що се отнася до първата част.

Частично решение на втората дава виртуалният свят, в който последователно се трансферира немалка част от професионалния спорт. Бизнесът за десетки и даже стотици милиарди, който съставлява продажбата на телевизионни права за другите съревнования, сега е мъртъв. На смъртен одър са и самите малките екрани, които просто няма какво да излъчват...

Освен компютърни симулации на някои от най-популярните спортни събития! Към този способ към този момент прибягват доста спортни организации и ползата към различния им артикул напълно не е за подценяване.

 

ФОРМУЛА 1

Като пионер в това отношение може да се одобри Формула 1, чийто действителен сезон е заплашен от цялостен неуспех през 2020 година Най-комерсиалният авто спорт обаче реагира най-бързо в матрицата и към този момент организира онлайн международен шампионат, в който се включват и редица от същинските водачи.

Платформата, посредством която се организират виртуалните надпревари, е формалната видеоигра F1 2019 на английската софтуерна компания " Коудмастърс ". Заради прекомерно огромните разлики в геймърските умения на самите водачи настройките на играта окуражават изпреварванията, динамичността и като цяло - заниманието.

We race on
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР