Единственото функциониращо летище в либийската столица Триполи беше подложено на

...
Единственото функциониращо летище в либийската столица Триполи беше подложено на
Коментари Харесай

Единственото функциониращо летище в либийската столица Триполи беше подложено на ракетен обстрел

Единственото функциониращо летище в либийската столица Триполи беше подложено на ракетен обстрел тази нощ, оповестиха международните организации като се базират на очевидци, предава Българска телеграфна агенция.

Няколко ракети били изстреляни против летището Митига, една от които паднала в Средиземно море.

Говорител на въоръжена група, контролираща летището съобщи, че няма жертви и материални вреди. Либийски медии оповестиха, че няколко души са били ранени. Либийски пътнически аероплан, летящ от египетския град Александрия за Триполи, бил отклонен за Мисрата, на 190 км източно от либийската столица, поради ракетния обстрел, оповестиха летищните управляващи. По-късно бе оповестено, че всички полети за Триполи ще бъдат отклонявани за Мисрата.

Летището, ситуирано на 8 км източно от центъра на Триполи, беше затворено от 31 август до 6 септември заради боеве сред съперничещи си въоръжени групи покрай столицата. То беше отворено още веднъж на 7 септември след подписването, под егидата на Организация на обединените нации, на съглашение за преустановяване на огъня сред враждуващите милиции.

Малко известна група, наричаща се "Младежко придвижване на Триполи " пое отговорност за обстрела на летището. Изявлението на групата, поместено в една от обществените мрежи, е съпроводено от видеокадри, показващи изстрелването на ракетите. Малко преди нападението "младежите " насочиха към личния състав на летището предизвестие неотложно да го напусне и да го "предаде на страната " и заплаши, че в противоположен случай ще го удари с ракети. По някои данни тази формация се бори против лоялните на държавното управление на премиера Файез Сарадж въоръжени формирования, най-много ислямистки, отбелязва организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР