Единствено вето на президента Радев има шанс да спре напъна

...
Единствено вето на президента Радев има шанс да спре напъна
Коментари Харесай

Манолова: Президентско вето е единственият шанс да се спрат апетитите на алчните икономически субекти за унищожаване на природата

" Единствено несъгласие на президента Радев има късмет да спре напъна на алчните стопански субекти, които са си издействали лобистките ремонти в три закона сред първо и второ четене. "

Това съобщи Мая Манолова, водач на гражданската платформа Изправи се.БГ във връзка признатите в петък ремонти на Закона за вложенията, с които се вършат убийствени промени в няколко други закона - Закона за околната среда, Закон за устройство на територията, ЗЕВИ. От гражданската платформа приканиха президента Радев да наложи несъгласие над тези ремонти и поддържа исканиятя на Инициативните комитети от Асеновград, Пловдив, Пазарджик, софийско и цялата страна за отбрана здравето, природата и поминъка на хората против унищожаващи кариери за баластра, мрамор, злато.

Припомняме, че предходната неделя имаше митинги в Пловдив и Асеновград, Пазарджик, София против тези промени. От Изправи се.БГ също се включиха на митинга край Пловдив, където участваха седем инициативни комитета със сходни проблеми от района. По думите на Манолова новоприетият закон " убива идеята им ".

Като проблематични някогашният омбудсман показва измененията в три направления:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР