Единствено Израел и САЩ са против незабавно хуманитарно прекратяване на

...
Единствено Израел и САЩ са против незабавно хуманитарно прекратяване на
Коментари Харесай

Русия обвинява САЩ и Израел, че не искат примирие в Газа

Единствено Израел и Съединени американски щати са срещу неотложно филантропично преустановяване на огъня в Ивицата Газа, когато към този момент има консенсус по този въпрос в света. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя на съвещание на Съвета за сигурност на международната организация, представен от ТАСС.

" Въпреки напъните на голямото болшинство от членовете на Съвета за сигурност, всички препоръчани планове за филантропично преустановяване на огъня бяха блокирани от Вашингтон, който вместо да дава помощ на цивилни, всеобщо доставя на Израел всички типове оръжия, от които палестинците цивилни в последна сметка умира. По света има консенсус по отношение на нуждата от неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа. Единствената страна, с изключение на Израел, която се опълчва на това, противопоставяйки се на цялата интернационална общественост, е Съединени американски щати ", добави той.

Небензя означи, че политиката на Вашингтон в Близкия изток е стигнала до " стратегическа задънена улица ". 

Руският посланик също по този начин означи, че Съединените щати от дълго време пренебрегват палестинския проблем и законните желания на палестинците за лична страна ".
 Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа
Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа

" Хюман Райтс Уоч " осъжда това " извънредно военно закононарушение "

Припомняме, че на 8 декември Съединени американски щати постановиха несъгласие  в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации при гласоподаване на резолюция, призоваваща за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа. Обединеното кралство се въздържа при гласуването.

Съединени американски щати упрекнаха " Хамас " за отхвърли му да съблюдава съглашението за освобождение на млади дами заложници и неуспеха на Организация на обединените нации да осъди офанзивите на групировката против Израел за решението си да наложи несъгласие на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня в Газа.

Робърт Ууд, заместник-посланик на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, преди малко сподели на Съвета, че прекратяването на огъня ще " посади семената за идната война ".

Всички наши рекомендации бяха подценени. Резултатът от този припрян развой беше небалансирана резолюция, която беше отделена от действителността. Тя нямаше да придвижи иглата напред на земята по никакъв съответен метод, уточни тогава Робърт Ууд.

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри на 13 декември с голямо болшинство резолюция, призоваваща Решението не е обвързващо. За резолюцията гласоподаваха 153 държави-членки на Организация на обединените нации, 10 гласоподаваха срещу, а 23 се въздържаха. Преди това поправките на Съединени американски щати и Австрия към проекторезолюцията не съумяха да съберат задоволително поддръжка.

Израелският представител в Организация на обединените нации Гилад Ердан, говорейки преди гласуването, назова резолюцията на Общото заседание " лицемерна ", защото в нея не се загатва " Хамас ". Ердан сподели, че прекратяването на огъня " единствено ще удължи гибелта и разрушенията в района ".
 Израел отхвърли резолюцията на Организация на обединените нации за Газа
Израел отхвърли резолюцията на Организация на обединените нации за Газа

Докато Хамас продължава да държи заложници, сходни ограничения са несъответствуващи

сподели министерството на опазването на здравето на анклава, по време на акцията на Израел за заличаване на бойците на " Хамас " след офанзива на 7 октомври, при която починаха 1200 израелци и бяха взети в плен повече от 200 заложници.

Крайбрежният анклав е оставен в руини, популацията всеобщо гладува и е оставено без дом.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР